Duurzame Houten Gevelbekleding – Esthetiek & Kwaliteit

Duurzame houten gevelbekleding is de perfecte keuze voor mensen die zowel esthetiek als kwaliteit willen in hun gevel. Met houten gevelbekleding kunt u een unieke uitstraling creëren voor uw huis terwijl u ook bijdraagt aan duurzaam bouwen. Deze vorm van gevelbekleding biedt tal van voordelen, zoals duurzame prestaties en een lange levensduur. Er zijn verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden, waaronder Accoya, Lariks en Western Red Cedar.

Deze houtsoorten bieden stabiliteit, coatingprestaties en hebben een lange levensduur. Door te kiezen voor duurzame houten gevelbekleding investeert u in een hoogwaardige oplossing die tegelijkertijd een esthetische en milieuvriendelijke keuze is.

Soorten Houten Gevelbekleding

Bij het kiezen van houten gevelbekleding heeft u de keuze uit verschillende houtsoorten. Enkele populaire opties zijn Accoya, Lariks, Western Red Cedar en Eiken.

Accoya is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout en biedt duurzame prestaties, een mooie esthetiek en een lange levensduur.

Lariks en Western Red Cedar hebben vergelijkbare eigenschappen, terwijl Eiken bekend staat om zijn duurzaamheid en stabiliteit.

Bij het maken van uw keuze is het belangrijk om rekening te houden met de gewenste uitstraling en de klimaatbestendigheid van het hout. Natuurlijke houten gevelbekleding biedt een warme en authentieke uitstraling aan uw gevel, waardoor het een populaire keuze is onder veel mensen.

Gevelbekleding houtsoorten

Overzicht van Houtsoorten

Houtsoort Eigenschappen
Accoya
 • FSC-gecertificeerd
 • Duurzame prestaties
 • Lange levensduur
Lariks
 • Goede klimaatbestendigheid
 • Mooie uitstraling
Western Red Cedar
 • Bestand tegen vocht en schimmels
 • Uitstekende warmte-isolatie
Eiken
 • Zeer duurzaam
 • Stabiel hout

Eigenschappen van Accoya Gevelbekleding

Accoya gevelbekleding is een duurzame keuze met vele voordelen voor uw project. Het hout is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Dit maakt Accoya een milieuvriendelijke optie voor gevelbekleding, die bijdraagt aan duurzaam bouwen. Accoya biedt ook uitstekende prestaties op het gebied van levensduur, garantie en coatingprestaties. Het hout is zeer stabiel en heeft een minimale neiging tot kromtrekken en vervorming, wat zorgt voor een duurzaam en esthetisch resultaat.

Voor het onderhoud van Accoya gevelbekleding is regelmatige reiniging voldoende om het er als nieuw uit te laten zien. Het hout is van nature duurzaam en heeft geen speciale behandelingen nodig om zijn kwaliteit te behouden. Accoya gevelbekleding is een investering op lange termijn, omdat het jarenlang meegaat zonder veel onderhoud. Dit bespaart u tijd en kosten op het gebied van onderhoud van uw gevel.

Een ander aspect om te overwegen bij houten gevelbekleding is de prijs. De prijs van houten gevelbekleding kan variëren afhankelijk van het type hout en de benodigde hoeveelheid. Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende leveranciers en de prijzen te vergelijken om de beste deal te vinden die past bij uw budget.

In het kort, Accoya gevelbekleding biedt duurzaamheid, stabiliteit en eenvoudig onderhoud. Met Accoya creëert u een prachtige en milieuvriendelijke gevel die jarenlang meegaat. De investering in Accoya gevelbekleding is de moeite waard vanwege de vele voordelen en duurzame eigenschappen die het biedt.

Duurzame houten gevelbekleding

Eigenschappen Accoya Gevelbekleding
Duurzaamheid Hoog
Stabiliteit Uitstekend
Onderhoud Eenvoudig
Prijs Variabel

Stabiliteit en Coatingprestaties van Accoya Gevelbekleding

Accoya gevelbekleding staat bekend om zijn uitzonderlijke stabiliteit en coatingprestaties. Uit tests uitgevoerd door het houtonderzoeksinstituut BM Trada bleek dat Accoya gevelbekleding stabiel blijft, zelfs onder zware omstandigheden. Het hout kan langere profielen dragen dan andere soorten gevelbekleding, zoals Western Red Cedar, lariks en thermisch gemodificeerd dennenhout. Dit geeft ontwerpvrijheid en zorgt voor superieure prestaties.

Accoya gevelbekleding biedt uitstekende stabiliteit, zelfs onder zware omstandigheden. Dit maakt het een ideale keuze voor gevelbekleding waarvoor duurzaamheid en lange levensduur vereist zijn. Het hout biedt ontwerpvrijheid en de mogelijkheid om langere profielen te gebruiken, waardoor unieke architectonische ontwerpen mogelijk zijn. Accoya gevelbekleding presteert beter dan andere materialen, zoals Western Red Cedar, lariks en thermisch gemodificeerd dennenhout, waardoor het een betrouwbare keuze is voor langdurige bescherming tegen de elementen.

Accoya gevelbekleding biedt ook goede coatingprestaties, zoals blijkt uit langdurige expositieproeven. Het hout vertoont minder scheuren, splijting en afschilfering in vergelijking met concurrerende materialen. Dit maakt het een goede keuze voor gevelbekleding waarvoor een lange levensduur en een goede bescherming tegen de elementen nodig is.

Met Accoya gevelbekleding kunt u erop vertrouwen dat uw gevel stabiel blijft en dat de coating langdurig meegaat, waardoor uw gebouw er jarenlang mooi en goed beschermd uit zal zien.

Houten gevelbekleding plaatsen

Accoya gevelbekleding biedt uitstekende stabiliteit en coatingprestaties, waardoor het een populaire keuze is voor gevelbekleding. Het hout kan langere profielen dragen dan andere materialen en vertoont minder scheuren, splijting en afschilfering. Als u op zoek bent naar een duurzame en hoogwaardige oplossing voor uw gevel, overweeg dan het plaatsen van Accoya gevelbekleding.

Duurzaamheid van Accoya Gevelbekleding

Accoya gevelbekleding heeft een duurzaamheidsklasse 1 bereikt volgens een BRE-beoordeling. Dit betekent dat het hout zeer duurzaam is en geschikt is voor situaties waarin een levensduur van 60 jaar vereist is. Accoya gevelbekleding voldoet aan de kwaliteitsnormen en is een betrouwbare keuze voor gevelbekleding. Het is belangrijk om de duurzaamheid van het gebruikte hout te overwegen bij gevelrenovaties, omdat dit de levensduur en de esthetiek van de gevel kan beïnvloeden. Accoya is een betrouwbare keuze die uw gevel er jarenlang mooi uit zal laten zien.

Houten Gevelbekleding Plaatsen en Onderhouden

Het plaatsen van houten gevelbekleding vereist vakmanschap en ervaring om een professioneel eindresultaat te garanderen. Om ervoor te zorgen dat uw houten gevelbekleding de juiste bescherming en esthetiek biedt, zijn er een aantal belangrijke stappen die moeten worden gevolgd.

Houten Gevelbekleding Plaatsen

Wanneer u houten gevelbekleding plaatst, is het belangrijk om de juiste afstand tussen de gevel en de bekleding te behouden. Dit zorgt voor voldoende ventilatie en voorkomt vochtproblemen. Daarnaast is het essentieel om een achterliggend lattenwerk te plaatsen voor een goede ventilatie en droging van het hout. Het lattenwerk zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de bekleding en de gevel, waardoor luchtcirculatie mogelijk is.

Houten gevelbekleding plaatsen

Door te zorgen voor voldoende ventilatie, kan het hout op natuurlijke wijze drogen en vergrijzen, wat een mooie uitstraling geeft aan uw gevel. Het is raadzaam om een professional in te schakelen voor het plaatsen van houten gevelbekleding om ervoor te zorgen dat dit op de juiste manier gebeurt en om potentieel vochtgerelateerde schade te voorkomen.

Onderhoud van Houten Gevelbekleding

Het onderhouden van houten gevelbekleding is over het algemeen eenvoudig en vereist regelmatige reiniging om het er als nieuw uit te laten zien. Dit kan gedaan worden met een mild reinigingsmiddel en water. Het is belangrijk om te voorkomen dat er agressieve reinigingsmiddelen worden gebruikt, omdat dit het hout kan beschadigen.

Daarnaast kunt u periodiek een nieuwe afwerking aanbrengen om de kleur en bescherming van het hout te behouden. De frequentie van het aanbrengen van een nieuwe afwerking hangt af van verschillende factoren, zoals de blootstelling aan de zon en de weersomstandigheden. Raadpleeg de aanbevelingen van de fabrikant voor specifieke instructies met betrekking tot het onderhoud van uw houten gevelbekleding.

Onderhoudstabel:

Onderhoudstaken Periodiciteit
Regelmatige reiniging Elke 6 maanden
Nieuwe afwerking aanbrengen Elke 1-3 jaar

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat uw houten gevelbekleding er jarenlang mooi uitziet en de levensduur wordt verlengd.

Met de juiste zorg en onderhoud kunt u genieten van de esthetiek en duurzaamheid van uw houten gevelbekleding voor vele jaren.

Verschillende Afwerkingen voor Houten Gevelbekleding

Als het gaat om het afwerken van natuurlijke houten gevelbekleding, zijn er verschillende opties beschikbaar om de gewenste uitstraling en bescherming te bereiken. U kunt kiezen uit verschillende afwerkingsmethoden, afhankelijk van uw esthetische voorkeuren en onderhoudsbehoeften.

Transparante Olieafwerking

Een populaire keuze voor natuurlijke houten gevelbekleding is een transparante olieafwerking. Deze afwerking geeft het hout een natuurlijke uitstraling en behoudt de zichtbare houtnerf. Het beschermt het hout tegen weersinvloeden en zorgt ervoor dat de natuurlijke schoonheid van het hout behouden blijft.

Dekkende Verfafwerking

Een andere optie voor het afwerken van houten gevelbekleding is een dekkende verfafwerking. Met een dekkende verfafwerking kunt u het hout in elke gewenste kleur schilderen, passend bij uw gevel en de omgeving. Deze afwerking biedt niet alleen bescherming tegen weersinvloeden, maar biedt ook de mogelijkheid om creatieve ontwerpen te realiseren.

Ongecoate Afwerking

Voor wie de natuurlijke vergrijzing van het hout wil omarmen, is een ongecoate afwerking een goede keuze. Bij deze afwerking wordt het hout onbehandeld gelaten, waardoor het op natuurlijke wijze zal vergrijzen na verloop van tijd. Dit geeft de gevel een rustieke uitstraling en vereist minimaal onderhoud.

Het kiezen van de juiste afwerking voor uw houten gevelbekleding is essentieel om zowel de gewenste esthetiek als bescherming te bereiken. Overweeg uw persoonlijke voorkeuren, de omgeving en de onderhoudsbehoeften bij het maken van deze keuze.

Inspirerende Voorbeelden van Houten Gevelbekleding

Houten gevelbekleding biedt een breed scala aan mogelijkheden voor het creëren van unieke en inspirerende gevelontwerpen. Met houten gevelbekleding kunt u een natuurlijk en warm element toevoegen aan uw gebouw. Er zijn verschillende houtsoorten en afwerkingen beschikbaar die u kunt combineren voor een op maat gemaakt ontwerp.

Voorbeelden van inspirerende houten gevelbekleding zijn onder andere:

 • Verticale en horizontale plaatsing
 • Verschillende breedtes en profielen
 • Het combineren van hout met andere materialen zoals aluminium

Door te experimenteren met deze ontwerpmogelijkheden kunt u een gevel creëren die opvalt en uw gebouw een unieke uitstraling geeft.

gevelbekleding houtsoorten

“Houten gevelbekleding geeft een natuurlijke en warme uitstraling aan een gebouw, en biedt eindeloze mogelijkheden voor creatieve ontwerpen.” – Architectuur Magazine

Hout is een veelzijdig materiaal dat zich gemakkelijk laat combineren met andere elementen, zoals glas en steen. Door te spelen met verschillende materialen en texturen kunt u een architectonisch hoogstandje creëren dat zowel esthetisch als functioneel is. Of het nu gaat om een modern huis, een bedrijfspand of een historisch gebouw, houten gevelbekleding voegt karakter en allure toe aan elk project.

De keuze voor de juiste houtsoort is essentieel bij het realiseren van de gewenste uitstraling. Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kleurvariaties, waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn voor het creëren van een unieke gevel. Laat u inspireren door de prachtige voorbeelden van houten gevelbekleding en maak uw gebouw een eyecatcher in de omgeving.

Conclusie

Houten gevelbekleding is een duurzame en esthetische keuze voor uw gebouw. Met verschillende soorten hout en afwerkingen kunt u een unieke gevel creëren die aan uw specifieke behoeften voldoet. Accoya gevelbekleding is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid, stabiliteit en coatingprestaties.

Het plaatsen en onderhouden van houten gevelbekleding vereist vakmanschap en ervaring, dus het is aan te raden om een professional in te schakelen. Met de juiste afwerking en regelmatig onderhoud kunt u ervoor zorgen dat uw houten gevelbekleding er jarenlang mooi uitziet. Kies voor houten gevelbekleding om een unieke uitstraling en een duurzame keuze te creëren voor uw gebouw.