Vliesgevel Oplossingen voor Modern Bouwen

Vliesgevels, ook wel bekend als gordijngevels of glasgevels, zijn een populaire keuze geworden in zowel residentiële als commerciële gebouwen. Ze bieden niet alleen een esthetische uitstraling, maar ook functionele voordelen, zoals thermische isolatie en natuurlijke lichtinval. Aliplast Aluminium Systems biedt het MC WALL vliesgevelsysteem, dat zowel eenvoudige als complexe vormen kan realiseren en uitstekende prestaties levert op het gebied van luchtdichtheid, waterdichtheid en windweerstand.

Of je nu een moderne nieuwbouw of een renovatieproject plant, vliesgevels bieden geveloplossingen die passen bij de hedendaagse architectuur en duurzaam bouwen. De combinatie van glas en gevelbekleding zorgt voor een strakke en stijlvolle uitstraling, terwijl de thermische isolatie bijdraagt aan energiebesparing en comfort in het gebouw. Daarnaast bieden vliesgevels flexibiliteit in ontwerp, waardoor architecten en ontwerpers hun creativiteit de vrije loop kunnen laten.

Om aan verschillende behoeften en eisen te voldoen, biedt Aliplast Aluminium Systems een breed scala aan vliesgevelsystemen. Deze systemen zijn ontworpen om te voldoen aan hoge prestatienormen en worden geleverd met professionele ondersteuning en maatwerkoffertes binnen 48 uur.

Wat is een Vliesgevel?

Een vliesgevel is een dun en lichtgewicht systeem dat voornamelijk bestaat uit aluminium en glas. Het is geen dragende structuur, maar draagt zijn eigen gewicht en de belasting van wind en zwaartekracht over op de hoofdstructuur van het gebouw. Vliesgevels zijn ontworpen om lucht- en waterinfiltratie te voorkomen, waardoor het interieur van het gebouw luchtdicht blijft.

Er zijn verschillende systemen beschikbaar, waaronder face-sealed, watergestuurd en drukvereffend. De keuze tussen deze systemen is afhankelijk van de specifieke behoeften en eisen van het project. Face-sealed vliesgevels zijn bijvoorbeeld zeer luchtdicht en waterbestendig, terwijl watergestuurde vliesgevels gebruik maken van waterafvoersystemen om het regenwater af te voeren. Drukvereffende vliesgevels zijn geschikt voor gebouwen met grote hoogtes en bieden weerstand tegen winddruk.

Met behulp van vliesgevels kunnen verschillende bouwmaterialen worden gecombineerd, zoals aluminium, glas, steen en hout, om een unieke en moderne uitstraling aan het gebouw te geven. Het lichtgewicht en structurele ontwerp van vliesgevels maakt het mogelijk om grote glasoppervlakken te creëren die natuurlijk licht binnenlaten en een open gevoel geven aan het interieur.

Over het algemeen bieden vliesgevels een scala aan voordelen, waaronder:

 • Lichtgewicht constructie
 • Esthetisch aantrekkelijk ontwerp
 • Flexibiliteit in materiaalkeuze
 • Thermische isolatie
 • Luchtdichtheid
 • Waterbestendigheid
Voordeel Beschrijving
Lichtgewicht constructie Vliesgevels zijn gemaakt van lichtgewicht materialen zoals aluminium en glas, waardoor ze weinig belasting op de hoofdstructuur van het gebouw uitoefenen.
Esthetisch aantrekkelijk ontwerp Vliesgevels bieden een moderne en strakke uitstraling aan het gebouw, met grote glasoppervlakken die het interieur en exterieur met elkaar verbinden.
Flexibiliteit in materiaalkeuze Vliesgevels kunnen worden gecombineerd met verschillende bouwmaterialen, zoals aluminium, glas, steen en hout, om een unieke en aanpasbare gevel te creëren.
Thermische isolatie Vliesgevels bieden goede thermische isolatie, wat helpt om energiekosten te verlagen en het comfortniveau in het gebouw te verbeteren.
Luchtdichtheid Vliesgevels zijn ontworpen om luchtinfiltratie te voorkomen, waardoor het interieur van het gebouw goed geïsoleerd blijft en energie-efficiënter is.
Waterbestendigheid Vliesgevels zijn waterbestendig en kunnen regenwater effectief afvoeren, waardoor schade aan het interieur van het gebouw wordt voorkomen.

De combinatie van deze voordelen maakt vliesgevels een populaire keuze voor moderne architectuur, zowel in commerciële als residentiële gebouwen. Het gebruik van hoogwaardige vliesgevelsystemen, zoals die aangeboden worden door Aliplast Aluminium Systems en Stabalux, garandeert duurzaamheid, kwaliteit en een esthetisch aantrekkelijk resultaat.

Vliesgevel

Voordelen van Vliesgevels

Vliesgevels bieden tal van voordelen voor zowel kleine als grote gebouwen. Hieronder worden enkele van de belangrijkste voordelen van vliesgevels opgesomd:

Lichtgewicht en betaalbaar

Vliesgevels zijn lichtgewicht constructies, wat betekent dat ze een betaalbare optie zijn voor gevelbekleding. Het gebruik van lichtgewicht materialen zoals aluminium en glas maakt het mogelijk om de kosten te verlagen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en duurzaamheid.

Energiezuinig

Een van de belangrijkste voordelen van vliesgevels is hun energiezuinigheid. Dankzij de thermische isolatie-eigenschappen kunnen vliesgevels de warmte in de winter vasthouden en de warmte buiten houden in de zomer. Dit resulteert in lagere verwarmings-, koelings- en verlichtingskosten voor het gebouw.

Flexibiliteit in ontwerp

Vliesgevels bieden ontwerpvrijheid en flexibiliteit, waardoor architecten en bouwers in staat zijn om unieke en esthetisch aantrekkelijke gebouwen te creëren. Er zijn verschillende stijlen en afwerkingsprofielen beschikbaar, waardoor vliesgevels kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en smaak van de klant.

Esthetisch aantrekkelijk

Met hun moderne uitstraling voegen vliesgevels een eigentijdse en esthetische touch toe aan gebouwen. De combinatie van glas en aluminium creëert een elegante en transparante gevel die zowel mooi als functioneel is. Vliesgevels zijn een populaire keuze geworden in de hedendaagse architectuur vanwege hun esthetische aantrekkingskracht.

Vliesgevels

Voordelen van Vliesgevels
Lichtgewicht
Betaalbaar
Energiezuinig
Flexibiliteit in ontwerp
Esthetisch aantrekkelijk

Vliesgevelsystemen van Aliplast Aluminium Systems

Aliplast Aluminium Systems is een toonaangevende leverancier van vliesgevelsystemen. Het MC WALL vliesgevelsysteem van Aliplast biedt uitstekende thermische isolatie en is grondig getest op luchtdichtheid, waterdichtheid en windweerstand. Dit zorgt ervoor dat gebouwen met het MC WALL systeem energie-efficiënt zijn en bescherming bieden tegen weersinvloeden.

Het MC WALL systeem is geschikt voor diverse soorten glasvullingen, waardoor er veel ontwerpmogelijkheden zijn. Of het nu gaat om een glazen gevel of een gevel met aluminium panelen, het MC WALL systeem biedt grote diversiteit en flexibiliteit in stijlen en afwerkingsprofielen. Hierdoor kunnen architecten en ontwerpers hun creativiteit de vrije loop laten en unieke gebouwen realiseren.

Een ander voordeel van het MC WALL systeem is de mogelijkheid om het te combineren met andere raam- en deursystemen van Aliplast. Hierdoor kunnen complete geveloplossingen gerealiseerd worden die perfect aansluiten bij de wensen van de klant.

Vliesgevelsysteem Aliplast MC WALL

Kenmerken Beschrijving
Thermische isolatie Uitstekende isolatiewaarden voor energie-efficiënte gebouwen
Luchtdichtheid Grondig getest en gegarandeerd luchtdichte constructie
Waterdichtheid Bescherming tegen waterinfiltratie, zelfs bij hevige regenval
Windweerstand Bestand tegen sterke windkrachten, zodat het gebouw veilig blijft

Het MC WALL vliesgevelsysteem van Aliplast is de ideale keuze voor moderne gebouwen die duurzaamheid, esthetiek en functionaliteit combineren. Met de uitstekende prestaties op het gebied van thermische isolatie, luchtdichtheid, waterdichtheid en windweerstand kunnen gebouwen met het MC WALL systeem zorgen voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Vertrouw op Aliplast voor hoogwaardige vliesgevelsystemen die voldoen aan de hoogste eisen.

Uitvoeringen van Vliesgevels

Het MC WALL vliesgevelsysteem van Aliplast is verkrijgbaar in vijf verschillende versies. Deze versies bieden een breed scala aan mogelijkheden om aan specifieke bouwbehoeften en ontwerpeisen te voldoen.

 1. MC Wall:

  Deze versie van het vliesgevelsysteem biedt traditionele vliesgevelprofielen met een lengte van 7 meter. Het is een veelzijdige optie die geschikt is voor diverse architecturale ontwerpen.

 2. MC Glass:

  Met MC Glass is het mogelijk om een volledig glazen gevel te realiseren. Deze versie creëert een transparante en moderne uitstraling voor gebouwen.

 3. MC Passive en MC Passive Plus:

  Deze versies van het vliesgevelsysteem bieden extra isolatie-eigenschappen. Ze kunnen triple glas accommoderen, waardoor de thermische prestaties van het gebouw worden verbeterd en energie wordt bespaard.

 4. MC Fire:

  MC Fire is een brandwerende gordijngevel. Deze versie biedt extra veiligheid en bescherming tegen brand.

MC Wall vliesgevelsysteem

Thermische Prestaties van Vliesgevels

Vliesgevels bieden sterke thermische prestaties. Het MC Passive Plus vliesgevelsysteem van Aliplast heeft bijvoorbeeld een Uf-waarde van 0.97 W/m²K. Het MC Wall systeem heeft ook uitstekende prestaties op het gebied van luchtdichtheid, waterdichtheid, windweerstand en akoestiek, waarmee het voldoet aan hoge standaarden.

De thermische prestaties van een vliesgevel zijn essentieel voor het creëren van een energiezuinige en comfortabele omgeving in een gebouw. Een lage Uf-waarde, zoals die van het MC Passive Plus systeem, geeft aan dat de vliesgevel een goede isolatie biedt en warmteverlies minimaliseert. Dit draagt bij aan het verminderen van energiekosten en het bevorderen van duurzaam bouwen.

Luchtdichtheid is een andere belangrijke factor bij thermische prestaties. Een goed ontworpen en geïnstalleerde vliesgevel zorgt ervoor dat er geen ongewenste luchtstromen zijn, waardoor het energieverbruik verder wordt verminderd. Het MC Wall systeem van Aliplast is getest op luchtdichtheid en biedt uitstekende prestaties op dit gebied.

Daarnaast is waterdichtheid van groot belang om te voorkomen dat er vocht in het gebouw kan binnendringen, wat kan leiden tot schade aan materialen en het comfort van de bewoners kan beïnvloeden. Het MC Wall systeem is ook getest op waterdichtheid en biedt een betrouwbare bescherming tegen waterinfiltratie.

Windweerstand is een cruciale factor voor de veiligheid en stabiliteit van een vliesgevel. Het MC Wall systeem heeft uitstekende windweerstandseigenschappen, wat betekent dat het in staat is om de krachten van harde wind te weerstaan en het gebouw te beschermen.

Akoestiek is ook een belangrijk aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het ontwerpen van een vliesgevel. Een goede akoestische isolatie kan geluidsoverlast van buiten verminderen en zorgen voor een comfortabele en rustige omgeving binnen. Het MC Wall systeem biedt goede akoestische prestaties, waardoor geluidsoverdracht wordt geminimaliseerd.

Thermische prestaties van vliesgevels

De thermische prestaties van vliesgevels zijn van essentieel belang voor energiezuinig bouwen en het creëren van een comfortabele woon- of werkomgeving. Het MC Passive Plus systeem van Aliplast en het MC Wall systeem bieden uitstekende thermische isolatie en voldoen aan hoge normen op het gebied van luchtdichtheid, waterdichtheid, windweerstand en akoestiek.

Stabalux Vliesgevel Systemen

Als het gaat om vliesgevelsystemen voor filigraan glazen gevels en daken, is Stabalux de ideale keuze. De systemen van Stabalux zijn goedgekeurd en getest en voldoen aan de hoogste eisen volgens de passiefhuis standaardnorm. Wat deze systemen echt onderscheidt, is hun intelligente eenvoud, met een minimum aan systeemonderdelen en een eenvoudige montage.

Met Stabalux vliesgevelsystemen kunt u rekenen op duurzame en betrouwbare oplossingen voor uw project. Of het nu gaat om een filigraan glazen gevel of een complex dakontwerp, Stabalux heeft systeemproducten die aan uw specifieke eisen voldoen.

De eenvoudige montage van Stabalux vliesgevelsystemen zorgt voor een efficiënt bouwproces en bespaart tijd en kosten. Met minder systeemonderdelen en een intelligente constructie zijn de systemen gemakkelijk te installeren, zelfs voor minder ervaren bouwprofessionals.

“Stabalux heeft bewezen dat ze hoogwaardige vliesgevelsystemen leveren die voldoen aan de strengste normen. Onze samenwerking met Stabalux heeft ons geholpen om efficiënt en betrouwbaar te bouwen.”
– Daniel Müller, Architect

Met Stabalux kunt u vertrouwen op de kwaliteit en prestaties van uw vliesgevelsysteem. Het biedt niet alleen een esthetisch aantrekkelijke oplossing, maar ook een betrouwbare en duurzame keuze voor uw gebouwproject.

Voordeel Beschrijving
Passiefhuis standaardnorm De systemen voldoen aan de hoogste eisen volgens de passiefhuis standaardnorm.
Systeemproducten Stabalux biedt een breed scala aan systeemproducten voor filigraan glazen gevels en daken.
Eenvoudige montage Met minder systeemonderdelen en een intelligente constructie zijn de systemen gemakkelijk te monteren.

Kenmerken van Vliesgevelsystemen

Vliesgevelsystemen bieden verschillende kenmerken die bijdragen aan de veelzijdigheid en esthetische waarde van gebouwen. Deze systemen kunnen worden aangepast aan de behoeften van elk project en bieden diverse opties op het gebied van beglazing, stokframes, zijdelingse weerstand, thermische beweging en gezichtsbedekkingen.

Beglazingsopties

Een van de belangrijkste kenmerken van vliesgevelsystemen is de mogelijkheid om verschillende beglazingsopties te installeren, zowel binnen als buiten het frame. Dit stelt architecten en ontwerpers in staat om de gewenste uitstraling en functionaliteit te realiseren. Of het nu gaat om enkel glas, dubbel glas of zelfs drievoudig glas, vliesgevelsystemen kunnen aan diverse isolatie- en veiligheidseisen voldoen.

Stokframes

Stokframes zijn een essentieel onderdeel van vliesgevelsystemen. Ze bieden niet alleen structurele ondersteuning, maar dienen ook als een stijlvol en functioneel element. Stokframes kunnen worden gebruikt om kleinere ruiten te creëren binnen de vliesgevel, waardoor architecten meer ontwerpvrijheid hebben. Daarnaast bieden stokframes zijdelingse weerstand, waardoor de stabiliteit en duurzaamheid van de vliesgevel worden verbeterd.

Thermische beweging

Vliesgevelsystemen houden rekening met de natuurlijke beweging van het gebouw als gevolg van thermische uitzetting, krimp en andere factoren. Deze systemen zijn ontworpen om de beweging van het gebouw op te vangen en ervoor te zorgen dat de vliesgevel zijn strakke en functionele uitstraling behoudt. Door thermische beweging in overweging te nemen, wordt ook de duurzaamheid en levensduur van de vliesgevel vergroot.

Gezichtsbedekkingen

Vliesgevelsystemen bieden de vrijheid om verschillende gezichtsbedekkingen te kiezen, waardoor unieke en esthetisch aantrekkelijke exterieurs kunnen worden gerealiseerd. Of het nu gaat om metalen panelen, geperforeerd staal, keramiek of andere materialen, vliesgevelsystemen laten architecten experimenteren met verschillende texturen, kleuren en patronen.

Beglazingsopties Stokframes Thermische beweging Gezichtsbedekkingen
Enkel glas Slanke en stijlvolle frames Veilige en duurzame constructie Vrijheid in materiaalkeuze
Dubbel glas Zijdelingse weerstand Bestand tegen thermische beweging Unieke texturen en kleuren
Drievoudig glas Flexibele ontwerpmogelijkheden Lange levensduur Variatie in patronen en structuren

Glazen Daken met Vliesgevels

Glazen daken zijn een populaire keuze geworden in moderne architectuur. Ze bieden niet alleen een esthetische uitstraling, maar ook functionele voordelen, zoals natuurlijke lichtinval en een gevoel van ruimte. Bij het bouwen van glazen daken is het belangrijk om te kiezen voor betrouwbare vliesgevelsystemen die voldoen aan strenge eisen op het gebied van helling, slagregendichtheid en slagvastheid.

Stabalux SR en Stabalux H voor Glazen Daken

Voor glazen daken met een helling vanaf 2° biedt Stabalux geteste en goedgekeurde vliesgevelsystemen. Deze systemen zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen en zijn uitgebreid getest op slagregendichtheid en slagvastheid. Twee geschikte systemen voor glazen daken zijn:

 1. Stabalux SR: Dit systeem zorgt voor maximale stabiliteit en veiligheid van het glazen dak. Het biedt uitstekende weerstand tegen slagregen en voldoet aan de strengste normen op het gebied van waterdichtheid.
 2. Stabalux H: Dit systeem is speciaal ontworpen voor lichte constructies, zoals overkappingen en serres. Het biedt een optimale balans tussen esthetiek, thermische prestaties en waterdichtheid.

Beide systemen bieden een hoog niveau van betrouwbaarheid en duurzaamheid, waardoor ze ideaal zijn voor glazen daken in diverse architecturale projecten. Ze kunnen worden aangepast aan specifieke vereisten en zorgen voor een veilige en esthetisch aantrekkelijke oplossing.

Vliesgevelsysteem Helling Slagregendichtheid Slagvastheid
Stabalux SR Vanaf 2° Hoog Hoog
Stabalux H Vanaf 2° Gemiddeld Hoog

Deze tabel toont de specificaties van de Stabalux SR en Stabalux H vliesgevelsystemen voor glazen daken. Het laat zien dat beide systemen geschikt zijn voor glazen daken met een helling vanaf 2°, met verschillende niveaus van slagregendichtheid en slagvastheid.

“Glazen daken bieden een unieke manier om natuurlijk licht binnen te laten en een gevoel van ruimte te creëren. Met betrouwbare vliesgevelsystemen zoals Stabalux SR en Stabalux H kunnen glazen daken veilig en duurzaam worden gebouwd, met maximale bescherming tegen slagregen en een prachtige esthetiek.”

Vakkundige Ondersteuning bij Vliesgevels

Bij het installeren van vliesgevels is het belangrijk om professionele ondersteuning te krijgen. Aliplast en Stabalux staan klaar om u te helpen met hun uitgebreide kennis en expertise op het gebied van vliesgevelsystemen. Of u nu advies nodig heeft bij het kiezen van het juiste systeem, technische ondersteuning wilt bij de installatie, of vragen heeft over onderhoud en service, het team van Aliplast en Stabalux staat voor u klaar.

Naast vakkundige ondersteuning zorgen Aliplast en Stabalux ook voor snelle levering van bestellingen. Ze begrijpen dat tijd cruciaal is bij bouwprojecten en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw materialen op tijd beschikbaar zijn. Met een efficiënt logistiek proces en goede communicatie zorgen ze voor een soepele levering van uw vliesgevelsysteem.

Bovendien bieden Aliplast en Stabalux maatwerkoffertes binnen 48 uur. Ze begrijpen dat elk project uniek is en dat u specifieke eisen en wensen heeft. Daarom bieden ze op maat gemaakte offertes die aansluiten bij uw project. Of het nu gaat om een kleine renovatie of een grootschalig nieuwbouwproject, Aliplast en Stabalux zorgen voor een offerte op maat.

Vertrouw op de vakkundige ondersteuning, snelle levering en maatwerkoffertes van Aliplast en Stabalux voor al uw vliesgevelbehoeften.

Voordelen Aliplast Stabalux
Ondersteuning ✔️ ✔️
Snelle levering ✔️ ✔️
Maatwerkofferte ✔️ ✔️

Conclusie

Vliesgevels zijn de ideale keuze voor moderne architectuur vanwege hun esthetische uitstraling en functionele voordelen. Ze bieden niet alleen een fraai uiterlijk, maar ook thermische isolatie, natuurlijke lichtinval en grote ontwerpvrijheid. Dankzij de vliesgevelsystemen van Aliplast en Stabalux kunt u ervan op aan dat uw gebouw voldoet aan hoge standaarden op het gebied van prestaties, duurzaamheid en flexibiliteit.

Bij het bouwen met vliesgevels is het essentieel om te kiezen voor betrouwbare systemen en professionele ondersteuning. Aliplast en Stabalux bieden beide vakkundige ondersteuning en zorgen voor snelle levering van bestellingen. Bovendien bieden ze maatwerkoffertes binnen 48 uur, zodat u snel aan de slag kunt met uw project.

Als u wilt investeren in moderne architectuur en duurzaam bouwen, dan zijn vliesgevels de juiste keuze. Met hun combinatie van esthetiek, functionaliteit en energiezuinigheid zorgen ze voor een indrukwekkend gebouw dat voldoet aan de hoge eisen van de moderne tijd. Kies voor vliesgevelsystemen van Aliplast en Stabalux en geniet van de vele voordelen die ze te bieden hebben.