Natuurlijke Bescherming met Spuitkurk Gevel

Spuitkurk gevel is een decoratieve gevelbekleding gemaakt van natuurlijke kurkkorrels en bio-based harsen. Het biedt een waterbestendige en ademende toplaag die zorgt voor optimale bescherming van uw woning. Spuitkurk heeft een warme en natuurlijke uitstraling en is beschikbaar in verschillende kleuren en korrelgroottes. Het heeft ook isolerende eigenschappen, is elastisch en barstbestendig, en vereist weinig onderhoud. Daarnaast is spuitkurk milieuvriendelijk en duurzaam.

Wat is spuitkurk?

Spuitkurk is een decoratieve gevelbekleding gemaakt van natuurlijke kurkkorrels, bio-based harsen, pigmenten en vegetale oliën. Het is een milieuvriendelijk product dat een goede bescherming biedt tegen vocht en goede isolerende eigenschappen heeft.

Spuitkurk kan zowel voor gevels als voor binnenmuren, daken, plafonds en terrassen gebruikt worden. Het is biologisch afbreekbaar en elastisch, waardoor het minder kans heeft op scheuren en barsten.

Spuitkurk heeft een zachte uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en korrelgroottes.

spuitkurk gevelbekleding

“Spuitkurk is een milieuvriendelijke en duurzame keuze voor het beschermen en verfraaien van uw gevel.”

Voordelen van spuitkurk:

 • Goede bescherming tegen vocht
 • Uitstekende isolerende eigenschappen
 • Biologisch afbreekbaar en elastisch
 • Zachte uitstraling en verschillende kleuren beschikbaar

Toepassingen van spuitkurk:

Gevels Binnenmuren Daken Plafonds Terrassen

Verschil tussen spuitkurk en crepi

Hoewel spuitkurk en crepi enkele overeenkomsten hebben, zoals bescherming tegen vocht en beschikbaarheid in verschillende kleuren, zijn er ook belangrijke verschillen.

Spuitkurk is ecologischer, heeft een beter isolerend vermogen en kan eenvoudiger worden aangebracht op de gevel. Daarnaast is spuitkurk elastischer en gemakkelijker te herstellen.

Crepi is daarentegen arbeidsintensiever en minder elastisch.

Spuitkurk Crepi
Ecologisch Ja Nee
Isolerend vermogen Goed Matig
Aanbrenggemak Eenvoudig Arbeidsintensief
Elasticiteit Hoog Laag
Herstelmogelijkheden Ja Nee

Voordelen van spuitkurk

Spuitkurk biedt diverse voordelen voor uw gevelbekleding. Het is een duurzaam en veelzijdig materiaal dat uw woning op verschillende manieren ten goede komt. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen van spuitkurk voor u op een rij:

 1. Bescherming tegen vocht: Spuitkurk vormt een waterbestendige laag op uw gevel, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over vochtproblemen. Het zorgt ervoor dat uw woning droog blijft en beschermt tegen schade door vocht.
 2. Goede isolerende eigenschappen: Door de thermische en akoestische isolatie van spuitkurk kunt u genieten van een comfortabelere en energiezuinigere woning. Het houdt warmte binnen in de winter en buiten in de zomer, en helpt geluidsoverlast te verminderen.
 3. Voorkomt condensvorming: Spuitkurk is dampopen, wat betekent dat het vocht van binnenuit uw huis kan laten ontsnappen. Dit voorkomt condensvorming en de bijbehorende problemen, zoals schimmel- en vochtplekken.
 4. Ontwerpmogelijkheden: Spuitkurk is verkrijgbaar in verschillende kleuren en korrelgroottes, waardoor u de gevel een unieke en persoonlijke uitstraling kunt geven. U kunt de kleur en textuur afstemmen op uw wensen en de stijl van uw woning.
 5. Milieuvriendelijk: Spuitkurk is een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal. Het wordt gemaakt van kurkkorrels en bio-based harsen, waardoor het een duurzame keuze is voor uw gevelbekleding. Bovendien draagt het bij aan een gezond binnenklimaat.
 6. Elastisch en onderhoudsvriendelijk: Spuitkurk is elastisch en kan kleine bewegingen van uw gevel opvangen, waardoor het minder snel scheurt of barst. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk en vereist het weinig onderhoud. Een regelmatige reiniging is voldoende om de gevel in goede staat te houden.

Met al deze voordelen is spuitkurk de ideale keuze voor uw gevelbekleding. Het biedt niet alleen bescherming en isolatie, maar ook een natuurlijke uitstraling en ontwerpmogelijkheden. Daarnaast is het een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal dat bijdraagt aan een gezonde leefomgeving.

Nadelen van spuitkurk

Hoewel spuitkurk veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen waarmee rekening gehouden moet worden. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze nadelen voordat u besluit om spuitkurk als gevelbekleding te gebruiken.

1. Geen volwaardige vervanger voor gevelisolatie

Een van de nadelen van spuitkurk is dat het geen volwaardige vervanger is voor gevelisolatie. Hoewel spuitkurk goede isolerende eigenschappen heeft, is het niet voldoende om uw hele gevel te isoleren. Voor optimale isolatie van uw woning is het aan te raden om daarnaast ook andere isolatiemaatregelen te treffen.

2. Vereist een perfecte ondergrond en reiniging

Om spuitkurk goed aan te kunnen brengen en een goede hechting te garanderen, is het essentieel dat de ondergrond perfect is. Eventuele scheuren, barsten of oneffenheden in de gevel moeten eerst gerepareerd worden voordat de spuitkurk aangebracht kan worden. Daarnaast moet de gevel grondig gereinigd worden om vuil en losse delen te verwijderen.

3. Kosten voor herstellingen en reinigingswerken

Als de gevel niet goed onderhouden wordt, kan dit extra kosten met zich meebrengen. Spuitkurk is duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar regelmatig onderhoud is nog steeds nodig om de kwaliteit en uitstraling van de gevel te behouden. Als er herstellingen of reinigingswerken nodig zijn, kunnen deze kosten oplopen.

Nadelen van spuitkurk

Hoewel spuitkurk enkele nadelen heeft, wegen de voordelen vaak zwaarder. Het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen en de nodige voorbereidingen te treffen voordat u spuitkurk als gevelbekleding kiest.

Prijs voor spuitkurk

Vraagt u zich af wat de prijs is voor het bekleden van uw gevel met spuitkurk? De kosten variëren doorgaans tussen de 60 en 80 euro per vierkante meter. Het exacte bedrag hangt af van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van uw gevel, de bereikbaarheid ervan en het aantal lagen spuitkurk dat aangebracht moet worden.

Om de beste prijs te krijgen, is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende specialisten. Door meerdere offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding krijgen.

Spuitkurk prijs

Prijs per vierkante meter
Gemiddelde prijs €60 – €80
Factoren die de prijs beïnvloeden
 • Oppervlakte van de gevel
 • Bereikbaarheid van de gevel
 • Aantal lagen spuitkurk
Tips om geld te besparen
 • Vergelijk offertes bij verschillende specialisten
 • Onderhandel over de prijs

Kleuren en korrelgroottes

Spuitkurk is verkrijgbaar in verschillende kleuren en korrelgroottes. Deze keuzemogelijkheden stellen u in staat om de afwerking van uw gevel volledig naar wens aan te passen. Voor buitentoepassingen wordt vaak gekozen voor een middel-grove korrel, waardoor de gevel een ruwere uitstraling krijgt. Dit zorgt voor een stoer en natuurlijk effect. Voor binnentoepassingen wordt vaker een fijne korrel gekozen, waardoor de gevel een verfijndere en gladdere afwerking krijgt. Dit geeft een elegante uitstraling. De keuze voor kleur is ook van invloed op de uiteindelijke look van uw gevel. U kunt kiezen uit een breed scala aan kleuren, zodat u de perfecte match kunt vinden met de stijl van uw woning.

Kleur Korrelgrootte
Wit Fijn
Beige Fijn
Grijs Fijn
Bruin Middel-grof
Donkerbruin Middel-grof

Eigenschappen van spuitkurk uitgelicht

Spuitkurk biedt een aantal opvallende eigenschappen die het tot een ideale keuze maken voor gevelbekleding. De natuurlijke isolerende eigenschappen van spuitkurk zorgen voor een uitstekende thermische isolatie, waardoor uw woning warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. Daarnaast heeft spuitkurk ook goede akoestische isolerende eigenschappen, waardoor geluid van buitenaf wordt verminderd en voor een rustige woonsfeer zorgt.

Een van de belangrijkste eigenschappen van spuitkurk is dat het waterdicht is. Het vormt een beschermende laag die vocht buiten houdt en uw gevel beschermt tegen regen en vochtige omstandigheden. Tegelijkertijd is spuitkurk dampopen, wat betekent dat het vochtige lucht van binnenuit toelaat om te ontsnappen. Dit voorkomt de opbouw van condensatie en schimmelvorming in uw woning, waardoor een gezond binnenklimaat wordt behouden.

Daarnaast is spuitkurk elastisch, wat betekent dat het de natuurlijke bewegingen van uw gevel kan volgen zonder te scheuren of barsten. Dit maakt het een duurzame en langdurige oplossing voor uw gevelbekleding. Bovendien is spuitkurk onderhoudsvriendelijk. Het vereist weinig tot geen onderhoud, waardoor u tijd en geld bespaart op lange termijn.

Samengevat zijn de eigenschappen van spuitkurk:

 • Thermisch isolerend
 • Akoestisch isolerend
 • Waterdicht
 • Dampopen
 • Elastisch
 • Onderhoudsvriendelijk

Bekijk de onderstaande tabel voor een overzicht van de eigenschappen van spuitkurk:

Eigenschap Voordelen
Thermische isolatie Verbetert het wooncomfort door warmteverlies te verminderen
Akoestische isolatie Vermindert geluidsoverdracht van buitenaf
Waterdichtheid Beschermt de gevel tegen vocht en regen
Dampopenheid Voorkomt condensatie en schimmelvorming in de woning
Elastisch Volgt de beweging van de gevel zonder te scheuren of barsten
Onderhoudsvriendelijk Vereist weinig tot geen onderhoud

Als u op zoek bent naar een veelzijdige en duurzame gevelbekleding met isolerende, waterdichte, dampopen, elastische en onderhoudsvriendelijke eigenschappen, is spuitkurk de perfecte keuze.

Gevel in gespoten kurk onderhouden

Een gevel in gespoten kurk is onderhoudsvriendelijk. Het vereist geen speciaal onderhoud en kan eenvoudig gereinigd worden met een hogedrukreiniger. Spuitkurk voorkomt ook de vorming van algen en schimmels, waardoor de gevel er langer schoon en verzorgd uitziet.

Spuitkurk is een natuurlijk en duurzaam materiaal dat uitstekend bestand is tegen weersinvloeden. Het vormt een waterdichte laag die de gevel beschermt tegen vocht en schade. Daarnaast heeft spuitkurk een hoge elasticiteit, waardoor het bestand is tegen scheuren en barsten.

Eigenschappen Voordelen
Waterdicht Beschermt de gevel tegen vocht
Elastisch Bestand tegen scheuren en barsten
Duurzaam Gaat lang mee zonder onderhoud
Weerbestendig Goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden

Met sporadisch onderhoud blijft een gevel in gespoten kurk er jarenlang mooi uitzien. Het regelmatig reinigen van de gevel met een hogedrukreiniger verwijdert vuil en verontreinigingen, waardoor de natuurlijke uitstraling behouden blijft.

De waterafstotende eigenschappen van spuitkurk voorkomen de groei van algen en schimmels op de gevel. Dit betekent dat de gevel er langer schoon en verzorgd uitziet, zonder dat er speciale behandelingen of reinigingsmiddelen nodig zijn.

gevelbekleding in gespoten kurk

Spuitkurk is een duurzame keuze voor een onderhoudsvriendelijke gevelbekleding.

Hoe spuitkurk op de gevel aanbrengen?

Het aanbrengen van spuitkurk op de gevel vereist de expertise van een ervaren vakman. Zij zijn bekwaam in het creëren van een perfect afgewerkte en egale laag spuitkurk. Om een optimaal resultaat te behalen, is een goede voorbereiding van de ondergrond essentieel. Dit omvat het zorgen voor een egale ondergrond die grondig gereinigd is.

Het aanbrengen van spuitkurk gebeurt met behulp van een spuitpistool. Hiermee wordt de kurk in een gelijkmatige laag op de gevel gespoten. De vakman zorgt ervoor dat de spuitkurk goed hecht en gelijkmatig verdeeld wordt over het oppervlak.

Een egale ondergrond is belangrijk omdat dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de spuitkurk en een strak resultaat. Eventuele oneffenheden of schade aan de gevel moeten vooraf worden gerepareerd en geëgaliseerd. Daarnaast moet de ondergrond vrij zijn van vuil, stof en losse delen om een goede hechting van de spuitkurk te garanderen.

Beschermende kleding en afplakken

Bij het aanbrengen van spuitkurk is het belangrijk om beschermende kleding te dragen, zoals een overall, handschoenen en een beschermende bril. Dit beschermt de vakman tegen mogelijke spatten van de spuitkurk.

Tevens moet de omgeving rondom de gevel goed afgeplakt worden om overspray te voorkomen. Dit voorkomt dat andere delen van het gebouw onbedoeld bedekt worden met spuitkurk.

Professionele vakman inschakelen

Het aanbrengen van spuitkurk op de gevel is een gespecialiseerde klus en vereist vakmanschap. Het is daarom sterk aan te raden om een professionele vakman in te schakelen voor het beste resultaat.

Een ervaren vakman weet hoe hij de spuitkurk gelijkmatig en nauwkeurig moet aanbrengen, rekening houdend met de specifieke behoeften van de gevel. Daarnaast kan een vakman advies geven over de juiste kleur en korrelgrootte van de spuitkurk om de gewenste uitstraling te bereiken.

Spuitkurk aanbrengen op gevel

Met de expertise van een vakman kunt u ervan verzekerd zijn dat uw gevel op professionele wijze wordt voorzien van spuitkurk, waardoor u kunt genieten van de vele voordelen die dit natuurlijke en duurzame product te bieden heeft.

Offertes aanvragen voor spuitkurk

Als u interesse heeft in het laten aanbrengen van spuitkurk op uw gevel, is het verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende specialisten. Door meerdere offertes te ontvangen, kunt u de prijzen vergelijken en de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgen. Het aanbrengen van spuitkurk is een vakmanschap dat expertise vereist, dus het is essentieel om samen te werken met ervaren professionals.

Offertes voor spuitkurk zijn doorgaans gratis en vrijblijvend. Dit betekent dat u zonder verplichtingen verschillende offertes kunt aanvragen en de tijd kunt nemen om ze te vergelijken. Door offertes te ontvangen, krijgt u inzicht in de kosten van het project en kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

Let bij het aanvragen van offertes op dat u alle vereiste details en specificaties doorgeeft aan de specialisten. Denk hierbij aan de oppervlakte van de gevel, de bereikbaarheid van de locatie en eventuele specifieke wensen of eisen. Hoe meer informatie de specialisten hebben, hoe nauwkeuriger en gedetailleerder de offertes zullen zijn.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat de prijs niet de enige factor is bij het kiezen van een specialist. Let ook op de ervaring en reputatie van de professional, de kwaliteit van het gebruikte materiaal en de garanties die worden geboden. Zo kunt u er zeker van zijn dat u samenwerkt met een betrouwbare en gekwalificeerde specialist.

Door meerdere offertes aan te vragen en deze zorgvuldig te vergelijken, kunt u de beste specialist selecteren voor het aanbrengen van spuitkurk op uw gevel. Zo kunt u genieten van de vele voordelen die spuitkurk te bieden heeft, zoals bescherming, isolatie en een mooie natuurlijke uitstraling.

Conclusie

Spuitkurk gevel is een uitstekende keuze als natuurlijke, duurzame en onderhoudsvriendelijke gevelbekleding. Het biedt niet alleen bescherming tegen vocht, maar heeft ook goede isolerende eigenschappen en een prachtige natuurlijke uitstraling. Dankzij de elasticiteit en barstbestendigheid van spuitkurk blijft uw gevel er jarenlang mooi uitzien met minimaal onderhoud.

Met spuitkurk heeft u bovendien de keuze uit verschillende kleuren en korrelgroottes, waardoor u uw gevel een unieke look kunt geven die perfect past bij uw stijl en smaak. Bovendien kan spuitkurk op diverse ondergronden worden aangebracht, waardoor het geschikt is voor zowel renovaties als nieuwbouwprojecten.

Naast al deze voordelen is spuitkurk ook nog eens milieuvriendelijk. Het is gemaakt van natuurlijke kurkkorrels en bio-based harsen, waardoor het een duurzame keuze is voor uw gevel. Kortom, met spuitkurk gevel haalt u niet alleen een hoogwaardige gevelbekleding in huis, maar draagt u ook bij aan een beter milieu.