Gevel reiniging

Het verschil dat u ziet na reiniging van uw gevel is immens. Vooral als een gevel dof en zwart is geworden door roetaanslag is het een verschil van dag en nacht. Er zijn verschillende technieken om gevels schoon te maken. Welke techniek voor uw gevel gebruikt moet worden hangt af van het materiaal van de gevel en van de soort vervuiling. In grote lijnen bestaat er chemische reiniging, stoom reiniging en stralen.

Bij stoomreiniging wordt onder hoge druk stoom op de gevel gespoten. Mildere vervuiling is op deze manier soepel te verwijderen. Deze manier is zeer gevelvriendelijk. Daarom wordt stoom reiniging ook toegepast voor kwetsbare delen van de gevel of voor bepaalde broze materiaalsoorten.

Bij chemische reiniging wordt een geschikt middel gebruikt waar de vervuiling in oplost. Dit is geschikt voor iets zwaardere vervuiling. Er bestaan oplosmiddelen voor een grote variatie aan vuil en gevelmaterialen. Na gebruik worden de chemicaliën door ons weer opgevangen en verwerkt.

Bij stralen wordt water onder hoge druk gebruikt, gemengd met een straalmiddel zoals zand. Hierbij wordt uw gevel in feite licht geschuurd. Onze technieken zorgen voor een perfect gelijkmatig effect. Met deze methode is de aller zwaarste vervuiling te verwijderen.

Neem contact met ons op om te bespreken welke techniek voor uw gevel gebruikt kan worden!