Stijlvolle Leien Gevelbekleding voor uw Huis

Leien gevelbekleding is een moderne en onderhoudsvrije optie om uw huis een stijlvolle uitstraling te geven. Met natuurleien gevels of leien gevelpanelen kunt u een duurzame en esthetische afwerking realiseren. Het gebruik van leien gevelbekleding biedt vele voordelen en mogelijkheden voor uw woning.

Met leien gevelbekleding, zoals natuurleien gevels, creëert u een unieke uitstraling voor uw huis. Natuurleien zijn gemaakt van natuurlijk leisteen en hebben een prachtige glans en structuur. Deze duurzame leien bekleding voegt niet alleen een esthetisch element toe aan uw woning, maar heeft ook een lange levensduur.

Als leien gevelbekleding specialist kunnen wij u helpen bij het kiezen van de juiste leien voor uw gevel. Onze experts adviseren u over de verschillende mogelijkheden en de prijs van leien gevelbekleding. Daarnaast bieden wij ook onderhoudsdiensten voor uw leien gevel, zodat deze in optimale conditie blijft.

Onderhoud van leien gevelbekleding is eenvoudig en vraagt weinig inspanning. Met regelmatig onderhoud blijven uw leien gevels er jarenlang mooi uitzien. Dankzij de duurzaamheid en de voordelen die leien gevelbekleding bieden, is het een verstandige investering voor uw huis.

Neem contact op met onze leien gevelbekleding specialisten voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen van leien gevelbekleding. Met onze expertise en ervaring zorgen wij ervoor dat uw huis een stijlvolle uitstraling krijgt met duurzame en onderhoudsvrije leien gevelbekleding.

Soorten Leien Gevelbekleding

Er zijn twee soorten leien gevelbekleding waaruit u kunt kiezen: vezelcementleien en natuurleien.

Vezelcementleien:

 • Geschikt voor moderne gevels
 • Verkrijgbaar in diverse kleuren
 • Maatvast, betaalbaar en met een lange levensduur

Natuurleien:

 • Bestaan volledig uit natuurlijk leisteen
 • Hebben een unieke uitstraling
 • Zwart of antraciet van kleur
 • Zeer lange levensduur

Soorten leien gevelbekleding

De keuze voor leien gevelbekleding hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de stijl van uw huis. Vezelcementleien zijn ideaal voor moderne gevels vanwege hun diverse kleuren en maatvastheid. Natuurleien geven uw huis een unieke en tijdloze uitstraling met hun natuurlijke leisteenstructuur.

Voordat u een keuze maakt, is het aan te raden om naar voorbeelden te kijken en professioneel advies in te winnen bij een leien gevelbekleding specialist.

Voordelen van Leien Gevelbekleding

Leien gevelbekleding heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten gevelbekleding. Deze duurzame en stijlvolle optie biedt een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, een lange levensduur, een unieke uitstraling, architectonische mogelijkheden en is lichtgewicht.

 • Gunstige prijs-kwaliteitverhouding: Leien gevelbekleding is betaalbaar en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. U kunt genieten van de voordelen van leien gevelbekleding zonder een fortuin uit te geven.
 • Lange levensduur: Leien hebben een lange levensduur, vooral natuurleien kunnen tot wel 100 jaar meegaan. Dit betekent dat u lang kunt genieten van uw mooie gevel.
 • Unieke uitstraling: Leien hebben een unieke glans en structuur die uw gevel een exclusieve uitstraling geeft. Ze kunnen een vleugje elegantie en karakter toevoegen aan uw woning.
 • Architectonische mogelijkheden: Met leien gevelbekleding zijn er verschillende ontwerpmogelijkheden. U kunt kiezen voor traditionele, moderne of een combinatie van stijlen om uw gevel aan te passen aan uw persoonlijke voorkeur.
 • Lichtgewicht gevelbekleding: Leien zijn lichtgewicht en gemakkelijk te installeren. Dit maakt het proces eenvoudiger en sneller, waardoor u tijd en geld kunt besparen op de installatiekosten.

Leien gevelbekleding biedt een combinatie van praktische en esthetische voordelen. Het is een keuze die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk is voor uw huis.

lichtgewicht gevelbekleding

Voordelen Leien Gevelbekleding Andere Gevelbekleding
Gunstige prijs-kwaliteitverhouding
Lange levensduur
Unieke uitstraling
Architectonische mogelijkheden
Lichtgewicht gevelbekleding

Installatie van Leien Gevelbekleding

Het installeren van leien gevelbekleding kan op verschillende manieren gebeuren, zowel zichtbaar als onzichtbaar aan de gevel. Bij de installatie wordt gebruik gemaakt van een bepaald legpatroon op een houten of metalen raamwerk. Hierdoor kunnen de leien overlappend worden geplaatst, wat zorgt voor een stevige bevestiging.

Om een goede ventilatie te garanderen, wordt er een luchtspouw van minimaal 30 tot 45 mm aangehouden tussen de gevel en de leien bekleding. Deze luchtspouw zorgt ervoor dat vocht kan worden afgevoerd en dat er voldoende ventilatie plaatsvindt. Dit is belangrijk voor het behoud van de leien en het voorkomen van vochtproblemen.

Een andere optie is om leien te combineren met vezelcement platen. Dit zorgt voor een uniforme uitstraling en biedt extra bescherming tegen weersinvloeden. Vezelcement platen kunnen worden geïnstalleerd als achtergrond voor de leien, waardoor een solide basis wordt gecreëerd.

Kortom, de installatie van leien gevelbekleding is een precieze klus die vakmanschap vereist. Door het juiste legpatroon te volgen en te zorgen voor een goede ventilatie en bescherming, kunt u genieten van een duurzame en stijlvolle gevelbekleding.

Voorbeeld van een legpatroon voor leien gevelbekleding:

Stap Legpatroon
1 Begin in de linker benedenhoek van de gevel en werk naar rechts.
2 Plaats de eerste laag leien in een horizontaal patroon.
3 Overlap elke rij met ongeveer 1/3 van een lei om een stevige bevestiging te garanderen.
4 Herhaal dit patroon voor elke volgende laag leien tot de gehele gevel is bedekt.

leien gevelbekleding installatie

Onderhoud van Leien Gevelbekleding

Leien gevelbekleding is over het algemeen onderhoudsarm en vereist weinig speciale voorzorgsmaatregelen. Zowel natuurleien als kunstleien zijn duurzaam en hebben een lange levensduur. Hier zijn enkele tips om uw leien gevelbekleding in optimale staat te houden:

Onderhoudsarm

Leien gevelbekleding is van nature onderhoudsarm, waardoor u minder tijd hoeft te besteden aan onderhoud en reparaties. Dit maakt het een ideale keuze voor huiseigenaren die graag genieten van een mooie gevel zonder veel inspanning.

Anti-mos behandeling

Het dak van uw huis kan af en toe behandeld worden met een anti-mos product om mosgroei te voorkomen. Mos kan zich gemakkelijk hechten aan vochtige dakbedekking, zoals leien. Door regelmatig een anti-mos behandeling uit te voeren, kunt u de groei van mos op uw leien gevelbekleding minimaliseren.

Vochtige dakbedekking

Het is belangrijk om bladafval direct te verwijderen van uw leien gevelbekleding. Bladeren die zich ophopen op het dak kunnen vocht vasthouden en vochtige omstandigheden creëren onder de bladeren. Dit kan de groei van mossen en algen bevorderen, wat de uitstraling en duurzaamheid van uw gevelbekleding kan aantasten. Zorg ervoor dat u regelmatig de bladeren van uw dak verwijdert om vochtproblemen te voorkomen.

Onderhoud van Leien Gevelbekleding

Met deze eenvoudige onderhoudstips kunt u de levensduur van uw leien gevelbekleding verlengen en ervoor zorgen dat uw gevel er altijd mooi uitziet. Het onderhoud van leien gevelbekleding is relatief eenvoudig en de natuurlijke uitstraling van leien voegt een vleugje elegantie toe aan uw huis.

Levensduur van Leien Gevelbekleding

De levensduur van leien gevelbekleding is afhankelijk van het type leien dat wordt gebruikt. Natuurleien hebben een zeer lange levensduur van 70 tot 100 jaar, waardoor ze een uitstekende investering zijn voor uw huis. Deze duurzame bekleding gaat tientallen jaren mee en behoudt zijn esthetische kwaliteiten gedurende de hele levensduur. Natuurleien geven uw gevel een tijdloze en elegante uitstraling.

Vezelcementleien hebben ook een goede levensduur van 35 tot 50 jaar. Hoewel deze leien iets korter meegaan dan natuurleien, bieden ze nog steeds een betrouwbare en duurzame gevelbekledingsoptie. Vezelcementleien zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen worden aangepast aan de stijl van uw woning.

Met zowel natuurleien als vezelcementleien kunt u genieten van een langdurige en hoogwaardige gevelbekleding die bestand is tegen de elementen. Het investeren in leien gevelbekleding betekent dat u jarenlang kunt genieten van een prachtige en duurzame uitstraling voor uw huis.

“`

Assessment Table

|
— | —

| ✔️

Renovatie en Isolatie van Leien Gevelbekleding

Bij het renoveren van uw gevel met leien gevelbekleding is het aan te raden om gelijk isolatie toe te passen. Gevelisolatie zorgt voor energiebesparing en verbeterd comfort. Leien gevelbekleding is dun en kan gemakkelijk gecombineerd worden met diverse isolatiematerialen.

Isolatie is een belangrijk aspect bij de renovatie van uw gevel met leien gevelbekleding. Door isolatie toe te passen, kunt u energie besparen en uw comfort verhogen. Leien gevelbekleding is dun en biedt de mogelijkheid om isolatiematerialen te integreren in de renovatie van uw gevel. Hierdoor kunt u genieten van een geïsoleerde gevel en een aanzienlijke besparing op uw energiekosten.

Gevelisolatie is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Door uw gevel te isoleren, vermindert u het energieverbruik van uw woning, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot. Dit draagt bij aan een duurzamere en milieuvriendelijkere leefomgeving.

Er zijn verschillende isolatiematerialen beschikbaar die kunnen worden gecombineerd met leien gevelbekleding. Voorbeelden hiervan zijn isolatieplaten, minerale wol en PUR-platen. Deze materialen hebben uitstekende isolerende eigenschappen en zorgen voor een goede thermische weerstand. Dit helpt warmteverlies te beperken en een comfortabele temperatuur in uw woning te behouden.

Een bijkomend voordeel van isolatie is dat het geluidsisolerende eigenschappen heeft. Hierdoor kunt u genieten van een rustigere en meer serene leefomgeving, waarin geluid van buitenaf wordt gedempt.

Gevelrenovatie met leien gevelbekleding en isolatie is een investering die zich op de lange termijn terugbetaalt. U bespaart niet alleen op uw energiekosten, maar verhoogt ook de waarde en duurzaamheid van uw woning. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu.

gevelrenovatie

Prijs van Leien Gevelbekleding

De prijs van leien gevelbekleding varieert afhankelijk van het type lei en de plaatsing. Vezelcementleien hebben een gunstige prijs-kwaliteitverhouding en kosten gemiddeld €45 – €60 per vierkante meter exclusief plaatsing. Natuurleien zijn iets duurder en kosten gemiddeld €65 – €75 per vierkante meter exclusief plaatsing.

Voor een offerte kunt u contact opnemen met een leien gevelbekleding specialist.

Stijlvolle Voorbeelden van Leien Gevelbekleding

Leien gevelbekleding biedt talloze mogelijkheden voor creatieve ontwerpen en architectuur. Met de esthetische uitstraling van leien kunt u prachtige gevels creëren die de aandacht zullen trekken. Hieronder vindt u enkele stijlvolle voorbeelden van leien gevelbekleding:

 1. Contrasterende leien op een modern huis: Door het gebruik van verschillende kleuren of texturen leien in een modern huis, kunt u een opvallend contrast creëren dat de architectuur benadrukt.
 2. Naadloze overgang van dak naar gevel: Door het gebruik van dezelfde leien voor zowel het dak als de gevel, ontstaat er een harmonieus geheel dat zorgt voor een strakke en moderne uitstraling.
 3. Evenwichtige architectonische uitstraling: Het gebruik van leien gevelbekleding in een symmetrisch patroon kan een evenwichtige en klassieke uitstraling aan uw huis geven.
 4. Moderne make-over van een klassiek huis: Door leien gevelbekleding toe te passen op een klassiek huis, kunt u het een eigentijdse en moderne uitstraling geven terwijl u de traditionele elementen behoudt.
 5. Combineren van traditionele elementen met moderne stijl: Door het combineren van leien met andere materialen, zoals hout of glas, kunt u een unieke en eigentijdse gevel ontwerpen die zowel traditionele als moderne elementen combineert.

Met creatieve ontwerpen en aandacht voor architectuur kunt u de esthetische uitstraling van leien gevelbekleding optimaal benutten en uw huis een unieke en stijlvolle uitstraling geven.

Vakkundige Plaatsing van Leien Gevelbekleding

Voor een vakkundige plaatsing van leien gevelbekleding kunt u vertrouwen op de expertise van de Cedral Professionals. Deze professionals hebben jarenlange ervaring en uitgebreide kennis op het gebied van leien gevelbekleding. Ze bieden hoogwaardige vakmanschap en zorgen dat uw gevelbekleding perfect wordt geïnstalleerd.

De Cedral Professionals begrijpen het belang van een nauwkeurige en zorgvuldige plaatsing van leien gevelbekleding. Zij gaan te werk met oog voor detail en zorgen voor een perfecte afwerking, waarbij rekening wordt gehouden met het gekozen legpatroon en de specifieke eigenschappen van de leien.

Als u op zoek bent naar de beste resultaten en een duurzame gevelbekleding die jarenlang meegaat, is het raadzaam om een beroep te doen op de vakkundige plaatsing van de Cedral Professionals.

Waarom kiezen voor de Cedral Professionals?

 • Ervaring en kennis op het gebied van leien gevelbekleding
 • Hoogwaardige vakmanschap
 • Nauwkeurige en zorgvuldige plaatsing
 • Perfecte afwerking
 • Aandacht voor legpatroon en specifieke eigenschappen van de leien

“De Cedral Professionals staan garant voor een professionele en kwalitatieve plaatsing van uw leien gevelbekleding. Met hun expertise en toewijding zorgen ze dat uw gevel er prachtig uitziet en lang meegaat.”

Voor meer informatie over de vakkundige plaatsing van leien gevelbekleding en het aanvragen van een gedetailleerde offerte, kunt u contact opnemen met een Cedral Professional bij u in de buurt.

Conclusie

Leien gevelbekleding is een duurzame en stijlvolle keuze voor uw huis. Met deze bekleding geniet u van vele voordelen, zoals duurzaamheid, architectonische mogelijkheden en een unieke uitstraling. Leien gevelbekleding biedt de mogelijkheid om uw huis een persoonlijke en tijdloze look te geven, die passend is bij uw smaak en stijl.

Dankzij de duurzaamheid van leien gevelbekleding hebt u een investering gedaan die lang meegaat. De natuurlijke materialen van leien zorgen ervoor dat uw gevel bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en dat de bekleding niet snel verslijt. Ook biedt deze gevelbekleding een goede bescherming aan uw woning.

Naast duurzaamheid biedt leien gevelbekleding ook een stijlvolle uitstraling. Het natuurlijke karakter van de leien geeft uw huis een unieke en elegante look. Of u nu kiest voor vezelcementleien of natuurleien, beide bieden een prachtige afwerking voor uw gevel.

Wilt u ook profiteren van de voordelen van leien gevelbekleding? Neem dan contact op met een leien gevelbekleding specialist om de mogelijkheden te bespreken en een gedetailleerde offerte aan te vragen. Zij helpen u graag verder om uw huis te voorzien van een duurzame en stijlvolle gevelbekleding.