Gevel isolatie

Een goed geïsoleerde gevel levert u een besparing op in energiekosten. Doordat er minder warmte verloren gaat hoeft u minder hard te stoken. Naast een verlagend effect op uw energierekening, is dit natuurlijk ook nog eens goed voor het milieu. Bij gevel isolatie wordt een isolerende laag aangebracht achter uw gevel. Hiervoor bestaan verschillende isolerende materialen, zoals schuim of isolerende vezels. Welke methode voor uw gevel het meest geschikt heeft hangt af van de gevel, maar ook van uw wensen wat betreft de kwaliteit en dikte van de isolatie. Het beste resultaat wordt uiteraard bereikt in combinatie met dubbel glas. Er zijn drie soorten gevel isolatie, die verschillen in locatie en dikte van de isolatie.

Buitenisolatie

Hierbij wordt een dikke laag isolerend materiaal aan de buitenzijde van de gevel gemaakt. Dit wordt vervolgens afgewerkt met een laag pleisterwerk in een kleur naar keuze. Hierdoor verandert het uiterlijk van uw huis ingrijpend. Het verdient dus aanbeveling hier goed over na te denken en voorbeelden te bekijken. Bovendien is hiervoor meestal een vergunning nodig.

Spouwmuur

Een spouwmuur is een dubbele muur met tussenin een laag stilstaande lucht. Veel huizen zijn opgebouwd met spouwmuren. Door een isoleren materiaal in de spouwmuur te plaatsen wordt een drastische energiebesparing gerealiseerd. Dit is een relatief goedkope oplossing en bovendien is spouwmuur isolatie meestal in een dag geïnstalleerd. Een voorwaarde is wel dat uw gevel al uit een spouwmuur bestaat.

Binnenmuur

Bij binnenmuur isolatie wordt een laag isolerend materiaal aan de binnenkant tegen de muur geplaatst. Dit is de goedkoopste isolatieoplossing maar daar staat tegenover dat deze methode ook de minste energiebesparing oplevert.
Wilt u weten hoe u energie kunt besparen door gevelisolatie? Neem contact op of vraag een offerte aan!