Gevels impregneren

Laat uw woonplezier niet drukken door vocht. Vocht is voor veel woningeigenaren een doorn in het oog en kan voor veel ongemakken zorgen. Vocht kan via de gevel binnendringen in metselwerk, de aangroei van algen en schimmels bevorderen, verf doen afbladderen, leiden tot kalkafzettingen op de muur en ervoor zorgen dat vuil zich beter hecht aan de woning. Een goede manier om uw woning te beschermen tegen vocht is door de gevels te laten impregneren.

Wat is impregneren?

Impregneren is een van die vaktermen binnen de kluswereld waarvan u vast weleens gehoord heeft, maar wat betekent het precies? Met impregneren bedoelen we in dit geval het aanbrengen van een beschermende laag op de gevel van uw huis. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een vloer te impregneren. Het gaat om het aanbrengen van een transparant laagje met een waterafstotende werking. Ook biedt dit laagje bescherming tegen schadelijke stoffen in zure regen of in de lucht. Impregneren is bedoeld voor gevels die vervaardigd zijn van steensoorten als baksteen, natuursteen, stucwerk, kalkzandsteen en beton.

Impregneren is vakwerk

Het is een goed idee om het impregneren van uw gevels te laten uitvoeren door een echte vakman, zodat u zeker weet dat het goed gebeurt. Op de eerste plaats is het heel belangrijk dat de gevel goed gereinigd wordt. Het reinigen van de gevel kan door middel van zand- of stofstralen. Het is belangrijk dat al het vuil en eventueel schimmels worden verwijderd, zodat het impregneermiddel optimaal zijn werk kan doen. Na het reinigen brengt de vakman onder lage druk een dun laagje impregneermiddel aan, dat vervolgens in de gevel binnendringt en daar uithardt. Uw vakman weet precies hoeveel impregneermiddel er nodig is.

Prijzen en advies

Het Gevel-bedrijf staat graag voor u klaar met advies over het impregneren van uw gevels. Neem hier contact met ons op. U kunt ook meteen een gratis offerte aanvragen voor uw impregneerklus.