Wat Kost Gevelreiniging? Bekijk de Prijsgids

Gevelreiniging is niet alleen een manier om aanslag en vervuiling te verwijderen, maar het kan ook de waarde van je huis verhogen. In deze prijsgids bekijken we de verschillende factoren die de kosten van gevelreiniging bepalen en geven we je handige tips voor effectief en betaalbaar gevelonderhoud. We baseren ons op bronnen als Homedeal, Gevelspecialist Kostenoverzicht en Metsel Gigant om je een volledig overzicht te geven van de gevelreiniging kosten en de bijbehorende prijzen voor gevelrenovatie en impregneren.

Ben je benieuwd naar de kosten van gevelreiniging, gevelrenovatie en impregneren? Lees dan verder voor een gedetailleerd overzicht van de factoren die de gevelreiniging kosten bepalen en ontdek hoe je jouw gevel effectief kunt reinigen en onderhouden.

Wat zijn de gevelreiniging kosten?

De kosten van gevelreiniging kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren omvatten onder andere de gekozen reinigingsmethode, het vervangen van voegen en het impregneren van de gevel. Gemiddeld liggen de gevelreiniging kosten tussen 5 en 129 euro per vierkante meter, afhankelijk van de gekozen opties en de grootte van de gevel.

Er zijn verschillende elementen die van invloed zijn op de kosten van gevelreiniging. Een van de belangrijkste factoren is de gekozen reinigingsmethode. Elke methode heeft zijn eigen prijskaartje en kan variëren op basis van de grootte van de gevel en de ernst van de vervuiling.

Naast de reinigingsmethode kunnen ook het vervangen van voegen en het impregneren van de gevel van invloed zijn op de totale kosten. Het vervangen van voegen kan nodig zijn als er sprake is van beschadigd voegwerk, terwijl het impregneren van de gevel zorgt voor extra bescherming tegen vocht en vuil.

Om je een beter beeld te geven van de gevelreiniging kosten, vind je hieronder een gedetailleerd kostenoverzicht:

Reinigingsmethode Kosten per vierkante meter
Zandstralen €10 – €25
Vochtstralen €15 – €30
Nevelstralen €20 – €35
Stoomreinigen €8 – €20
Chemisch reinigen €10 – €25

Let op dat dit slechts gemiddelde prijzen zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren op basis van jouw specifieke situatie. Het is altijd aan te raden om een offerte op te vragen bij een professionele gevelreiniger om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen.

gevelreiniging kosten

Met deze gedetailleerde kosteninformatie heb je een beter inzicht in wat je kunt verwachten bij het reinigen van je gevel. Het is belangrijk om de verschillende factoren in overweging te nemen en een weloverwogen beslissing te nemen die past bij jouw budget en behoeften.

Wat bepaalt de gevelreiniging kosten?

De kosten van gevelreiniging worden bepaald door verschillende factoren. De keuze van de reinigingsmethode, het vervangen van voegen en het impregneren van de gevel kunnen allemaal invloed hebben op de totale kosten. Daarnaast kan de oppervlakte van de gevel ook een rol spelen in de prijsbepaling. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het bepalen van de totale gevelreiniging kosten.

gevelreiniging kosten

Keuze 1: welke methode van gevelreiniging kies je?

Er zijn verschillende methoden om gevels te reinigen, zoals zandstralen, vochtstralen, nevelstralen, stoomreinigen en chemisch reinigen. Elke methode heeft zijn eigen prijskaartje en kan variëren afhankelijk van de grootte van de gevel en de ernst van de vervuiling.

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten per vierkante meter voor elke reinigingsmethode:

Reinigingsmethode Gemiddelde kosten per vierkante meter
Zandstralen €20 – €40
Vochtstralen €10 – €25
Nevelstralen €15 – €30
Stoomreinigen €5 – €15
Chemisch reinigen €15 – €40

gevelreiniging kosten

Let op, dit zijn gemiddelde kosten en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie en de gekozen reinigingsmethode. Het is altijd verstandig om een offerte op maat aan te vragen bij een professionele gevelreiniger om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen.

Keuze 2: voegen

Het vervangen of renoveren van voegen kan een belangrijk onderdeel zijn van gevelreiniging. Slecht voegwerk kan leiden tot lekkages en schade aan de gevel. De kosten hiervan variëren afhankelijk van het type voeg en de oppervlakte van de gevel.

Type voeg Gemiddelde kosten per vierkante meter
Knipvoeg €20 – €35
Platvolvoeg €15 – €30
Schaduwvoeg €20 – €35

Let op: Bovenstaande kosten zijn slechts richtlijnen en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke situatie en het gekozen bedrijf. Het is altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen en verschillende vakmensen met elkaar te vergelijken.

gevelreiniging kosten

Keuze 3: impregneren

Het impregneren van de gevel is een belangrijke stap na het reinigen en vervangen van voegen. Dit zorgt voor een extra beschermende laag die vocht en vuil afstoot. De kosten van impregneren kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de gevel en het gekozen impregneermiddel. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten per vierkante meter voor het impregneren van de gevel.

gevelreiniging kosten

Impregneermethode Gemiddelde kosten per m²
Impregneren met watergedragen impregneermiddel €5 – €15
Impregneren met siliconen impregneermiddel €8 – €25
Impregneren met hydrofoob impregneermiddel €10 – €30

De voordelen van gevelreiniging

Gevelreiniging biedt verschillende voordelen voor je woning. Door je gevel te reinigen, kun je de waarde van je huis verhogen. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om je huis te verkopen. Potentiële kopers zullen een schone gevel aantrekkelijk vinden en waarschijnlijk een hoger bod doen.

Een ander voordeel van gevelreiniging is dat het de levensduur van je gevel kan verlengen. Vervuiling en aanslag kunnen schade veroorzaken aan de gevel, zoals scheuren en afbrokkelende voegen. Door regelmatig te reinigen, kun je deze schade voorkomen en de levensduur van je gevel verlengen.

Daarnaast beschermt gevelreiniging je gevel tegen vochtschade. Vocht kan in de gevel trekken en schade veroorzaken, zoals schimmelvorming en loslatend metselwerk. Het reinigen van je gevel en het impregneren ervan kan vochtproblemen voorkomen en je gevel beschermen.

Tenslotte zorgt gevelreiniging voor een verbeterd uiterlijk van je woning. Een schone gevel ziet er fris en verzorgd uit, waardoor je huis een mooie uitstraling krijgt. Dit kan niet alleen voor jezelf prettig zijn, maar ook voor de buurt en potentiële bezoekers van je woning.

Al met al is gevelreiniging dus een investering in zowel het onderhoud als de waarde en uitstraling van je huis.

“Door je gevel te reinigen, kun je de waarde van je huis verhogen en de levensduur van je gevel verlengen. Daarnaast beschermt het je gevel tegen vochtschade en zorgt het voor een verbeterd uiterlijk van je woning.”

Voordelen van gevelreiniging
Verhoging van de waarde van je huis
Verlenging van de levensduur van de gevel
Bescherming tegen vochtschade
Verbeterd uiterlijk van je woning

Hoe ziet de prijsopbouw van de gevelreiniging kosten eruit?

Als je geïnteresseerd bent in gevelreiniging, wil je natuurlijk weten hoe de prijzen zijn opgebouwd. De kosten van gevelreiniging bestaan uit verschillende onderdelen die bijdragen aan de totale prijs. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kostenposten:

 • Arbeidskosten: Dit zijn de kosten voor het inhuren van een professionele gevelreiniger. Deze kosten variëren afhankelijk van de duur van het project en het uurtarief van de specialist.
 • Materiaalkosten: Dit zijn de kosten voor de benodigde reinigingsmaterialen en -apparatuur. Denk hierbij aan reinigingsmiddelen, borstels en hogedrukreinigers.
 • Kosten voor het vervangen van voegen: Als de voegen van je gevel beschadigd of versleten zijn, kan het nodig zijn om ze te laten vervangen. Deze kosten komen bovenop de kosten van de gevelreiniging.
 • Kosten voor het impregneren van de gevel: Het impregneren van de gevel is een belangrijke stap na het reinigen. Hiermee wordt de gevel extra beschermd tegen vocht en vuil. De kosten hiervoor worden apart berekend.

De prijsopbouw van de gevelreiniging kosten kan variëren afhankelijk van de specifieke situatie en de gekozen opties. Het is daarom belangrijk om een duidelijke offerte te ontvangen waarin alle kostenposten zijn opgenomen. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Kostenpost Gemiddelde prijs
Arbeidskosten €50 – €80 per uur*
Materiaalkosten €10 – €50 per vierkante meter*
Kosten voor het vervangen van voegen €20 – €50 per vierkante meter*
Kosten voor het impregneren van de gevel €10 – €30 per vierkante meter*

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Vraag altijd een offerte op maat aan om de exacte kosten te achterhalen.

Door een gedetailleerd overzicht te hebben van de prijsopbouw van de gevelreiniging kosten, kun je een weloverwogen beslissing nemen en de beste keuze maken voor jouw situatie.

Prijsvoorbeelden gevelreiniging kosten

Hieronder vind je enkele prijsvoorbeelden van gevelreiniging kosten. Deze prijsvoorbeelden geven je een indicatie van de totale kosten voor gevelreiniging, inclusief het reinigen, vervangen van voegen en impregneren van de gevel. Deze prijzen zijn gebaseerd op een gemiddelde rijtjeswoning met een gevel van 60 m².

Werkzaamheden Kosten
Gevelreiniging (zandstralen) €1.800
Vervangen van voegen €1.200
Impregneren van de gevel €900
Totaal €3.900

Let op dat deze prijzen slechts voorbeeldkosten zijn en kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de staat van de gevel, de locatie en de gekozen specialist. Het is altijd verstandig om een offerte op maat aan te vragen voor een nauwkeurige kostenraming.

Belangrijke tips voor kostenbewuste gevelreiniging

 • Vraag meerdere offertes aan: Door offertes van verschillende gevelreiniging specialisten te vergelijken, kun je besparen op de totale kosten en de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.
 • Houd rekening met de staat van de gevel: Een sterk vervuilde gevel kan meer arbeid en materiaal vereisen, wat invloed kan hebben op de totale kosten.
 • Kies de juiste reinigingsmethode: Niet elke reinigingsmethode is geschikt voor elke gevel. Een professionele gevelreinigingsspecialist kan je adviseren over de beste methode voor jouw specifieke gevel.
 • Onderhoud regelmatig: Het regelmatig reinigen en onderhouden van je gevel kan de kosten op de lange termijn verlagen door ernstige vervuiling en schade te voorkomen.

Door bovenstaande tips in gedachten te houden en goed onderzoek te doen, kun je de kosten van gevelreiniging beheersen en een professionele en betaalbare oplossing vinden.

Laat je gevel reinigen door een vakspecialist van Homedeal!

Als je op zoek bent naar een professionele aanpak voor gevelreiniging, overweeg dan om contact op te nemen met een vakspecialist van Homedeal. Deze specialisten zijn ervaren en bieden kwaliteit en expertise op het gebied van gevelreiniging. Door gebruik te maken van het uitgebreide netwerk van Homedeal kun je bovendien besparen op voorrijkosten en krijg je gratis offertes.

Gevelreiniging door professionals

Gevelreiniging kan een uitdagende taak zijn die expertise en ervaring vereist. Door te kiezen voor een vakspecialist van Homedeal ben je verzekerd van een professionele aanpak en kwalitatief hoogwaardig werk. Deze specialisten beschikken over de juiste kennis en gereedschappen om je gevel op de beste manier te reinigen en te onderhouden.

Bespaar op voorrijkosten en krijg gratis offertes

Een bijkomend voordeel van het inschakelen van een vakspecialist via Homedeal is dat je kunt besparen op voorrijkosten. Doordat Homedeal samenwerkt met lokale professionals, hoef je geen extra kosten te betalen voor de reisafstand van de specialist. Daarnaast kun je via Homedeal gratis offertes aanvragen, zodat je een overzicht hebt van de mogelijke kosten voor het reinigen van je gevel.

Zoek de beste specialist voor jouw gevel

Homedeal werkt samen met een breed netwerk van betrouwbare vakspecialisten die gespecialiseerd zijn in gevelreiniging. Hierdoor kun je eenvoudig de beste specialist vinden die bij jouw wensen en budget past. Vergelijk verschillende aanbieders en lees reviews van eerdere klanten om de juiste keuze te maken voor het reinigen van je gevel.

Aanbieder Kosten per m² Expertise
Bedrijf X €15 – €25 Specialist in milieuvriendelijke reinigingsmethoden
Bedrijf Y €20 – €30 Gespecialiseerd in het impregneren van gevels
Bedrijf Z €25 – €35 Ervaring met het reinigen van historische gevels

Zelf gevel reinigen of laten doen?

Het reinigen van je gevel is een taak die je zelf kunt uitvoeren, maar het kan ook verstandig zijn om dit over te laten aan een professional. Een professional kan de juiste reinigingsmethodes en technieken toepassen om het beste resultaat te behalen. Daarnaast hoef je zelf geen materialen aan te schaffen en bespaar je tijd en moeite. Het laten reinigen van je gevel door een professional kan de moeite waard zijn, vooral als je waarde hecht aan kwaliteit en een goed resultaat.

Als je ervoor kiest om zelf je gevel te reinigen, moet je er rekening mee houden dat het proces arbeidsintensief kan zijn en dat je mogelijk specifieke apparatuur en reinigingsmiddelen nodig hebt. Bovendien loop je het risico om schade aan je gevel te veroorzaken als je niet de juiste technieken en materialen gebruikt. Het inhuren van een professionele gevelreiniger kan deze zorgen wegnemen en zorgen voor een veilige en effectieve reiniging van je gevel.

Tips voor het zelf reinigen van je gevel:

 • Lees de handleiding van je hogedrukreiniger zorgvuldig door voordat je begint. Pas de druk en de nozzle aan op basis van het type oppervlak om schade te voorkomen.
 • Gebruik de juiste reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor jouw specifieke gevelmateriaal en de aard van de vervuiling.
 • Test de reinigingsmiddelen eerst op een klein, onopvallend deel van de gevel om er zeker van te zijn dat er geen schade of verkleuring optreedt.
 • Gebruik beschermende kleding, handschoenen en een veiligheidsbril tijdens het reinigingsproces.
 • Werk van boven naar beneden en spoel de gevel grondig af met water om alle reinigingsmiddelen te verwijderen.
 • Inspecteer je gevel regelmatig en onderneem indien nodig actie om verdere vervuiling te voorkomen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor professionele gevelreiniging:

Als je besluit om je gevel te laten reinigen door een professional, kun je bij Homedeal terecht voor een vrijblijvende offerte. Homedeal werkt samen met ervaren vakspecialisten die gespecialiseerd zijn in gevelreiniging. Door het invullen van het offerteformulier krijg je een op maat gemaakte offerte voor jouw specifieke situatie. Zo kun je eenvoudig de gevelreiniging kosten vergelijken en de beste keuze maken voor jouw woning.

Gevelreiniging methode Gemiddelde kosten per m²
Zandstralen €12 – €20
Vochtstralen €10 – €18
Nevelstralen €8 – €15
Stoomreinigen €5 – €10
Chemisch reinigen €10 – €16

Conclusie

Gevelreiniging is een essentieel onderdeel van het onderhoud van je gevel, en het kan een enorme impact hebben op de uitstraling en waarde van je huis. De kosten van gevelreiniging zijn variabel en afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gekozen reinigingsmethode, het vervangen van voegen en het impregneren van de gevel. Het is belangrijk om deze factoren zorgvuldig te overwegen bij het plannen van je gevelreiniging.

Om de beste resultaten te behalen, raden we aan om een professionele gevelreiniger in te schakelen. Een professional beschikt over de juiste kennis, ervaring en apparatuur om je gevel grondig en efficiënt schoon te maken. Bovendien kan een professional je ook helpen met de keuze van de juiste reinigingsmethode en het impregneren van de gevel voor extra bescherming.

Bij Homedeal begrijpen we het belang van een schone en goed onderhouden gevel. Daarom bieden we een breed scala aan vakspecialisten die gespecialiseerd zijn in gevelreiniging. Ze staan klaar om je te adviseren en een offerte op maat te maken die past bij jouw specifieke wensen en budget. Neem vandaag nog contact met ons op voor een frisse en stralende gevel!