Uw Gevel Waterdicht Maken: Tips en Technieken

Het waterdicht maken van de gevel is essentieel om vochtproblemen te voorkomen en de levensduur van uw woning te verlengen. Wanneer een gevel niet waterdicht is, kan dit leiden tot schimmelvorming, structurele schade en een verminderde isolatie. Het is daarom belangrijk om de nodige maatregelen te nemen om uw gevel te beschermen tegen vochtindringing.

Er zijn verschillende methoden die kunnen worden toegepast om de gevel waterdicht te maken. Voegwerken, gevel impregneren, nieuwe gevelbekleding, gevel injecteren en vochtwerende verf zijn enkele van de technieken die kunnen worden gebruikt om de waterdichtheid van uw gevel te verbeteren.

Het inschakelen van een professionele vakman wordt sterk aanbevolen voor het beste resultaat en om problemen in de toekomst te voorkomen. Een vakman heeft de kennis, ervaring en de juiste gereedschappen om uw gevel op de juiste manier waterdicht te maken.

Een goede voorbereiding is ook belangrijk voordat u begint met het waterdicht maken van uw gevel. Dit omvat het kiezen van de juiste methode op basis van de specifieke behoeften van uw gevel, evenals het reinigen en herstellen van eventuele schade aan de gevel. Met de juiste stappen en technieken kunt u ervoor zorgen dat uw gevel goed beschermd is tegen vocht en de elementen, wat resulteert in een langere levensduur van uw woning.

Methodes om de gevel waterdicht te maken

Om vochtproblemen te voorkomen en de levensduur van uw woning te verlengen, zijn er verschillende methodes beschikbaar om de gevel waterdicht te maken.

 1. Voegwerken: Herstel of vernieuw de voegen tussen de stenen om vochtinfiltratie te voorkomen. Door het tijdig aanpakken van beschadigde voegen kunt u voorkomen dat water de gevel binnendringt. Een professionele vakman kan dit voor u verzorgen en zorgen voor een stevige gevel die optimaal beschermd is tegen vocht.
 2. Gevel impregneren of hydrofoberen: Een effectieve methode om de gevel waterdicht te maken is het aanbrengen van een waterafstotende laag. Dit proces, ook wel bekend als gevelimpregnatie of hydrofuge, zorgt ervoor dat water niet in de gevel kan trekken. Op die manier blijft uw gevel beschermd tegen vocht en blijft uw woning droog. Het impregneren van de gevel kunt u laten doen door een professionele gevelspecialist.
 3. Nieuwe, waterdichte gevelbekleding: Als uw huidige gevelbekleding niet meer voldoende bescherming biedt tegen vocht, kunt u overwegen om nieuwe, waterdichte gevelbekleding te laten plaatsen. Er zijn verschillende materialen beschikbaar die waterdicht zijn, zoals kunststof panelen of gevelplaten. Een vakman kan u adviseren over de beste opties voor uw woning en de nieuwe gevelbekleding vakkundig plaatsen.
 4. Gevel injecteren: Bij vochtproblemen zoals opstijgend vocht kan gevelinjectie een oplossing bieden. Bij deze methode wordt er een vochtwerende gel geïnjecteerd in de muren, waardoor het vocht wordt tegengehouden en uw gevel droog blijft. Het injecteren van de gevel vereist vakmanschap, dus schakel hiervoor altijd een professionele gevelspecialist in.
 5. Vochtwerende verf op buitenmuur: Een eenvoudige en effectieve manier om uw gevel waterdicht te maken, is door het aanbrengen van vochtwerende verf op de buitenmuur. Deze speciale verf is ontwikkeld om waterafstotend te zijn en beschermt uw gevel tegen regenwater en vochtproblemen. Het aanbrengen van vochtwerende verf kunt u zelf doen of uitbesteden aan een vakman.

Door een van deze methodes toe te passen, kunt u uw gevel effectief waterdicht maken en vochtproblemen voorkomen. Neem contact op met een professionele gevelspecialist om te bespreken welke methode het beste bij uw woning past.

Voegwerken

Voegwerken zijn een essentiële stap voor het krijgen van een droge gevel. Bij deze werken worden de voegen tussen de stenen hersteld of vernieuwd, waardoor vochtinfiltratie wordt voorkomen en de gevel weer waterdicht wordt.

Het is raadzaam om een vakman in te schakelen voor voegwerken, omdat zij beschikken over de nodige expertise en ervaring om de klus professioneel uit te voeren. Een vakman kan niet alleen zorgen voor het beste resultaat, maar ook voor een sterke en duurzame gevel. Bovendien kan het inschakelen van een vakman de waarde van jouw woning verhogen.

De kosten voor voegwerken kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van het project, de staat van de bestaande voegen en het gekozen materiaal. Het is belangrijk om verschillende offertes aan te vragen en deze goed te vergelijken om een weloverwogen beslissing te nemen. Hoewel voegwerken een investering kunnen zijn, is het resultaat het absoluut waard.

Voegwerken

“Voegwerken zijn een onmisbare stap voor het waterdicht maken van de gevel. Het inschakelen van een vakman zorgt voor een professionele en duurzame oplossing.”

Gevel impregneren of hydrofoberen

Het impregneren of hydrofoberen van de gevel is een effectieve methode om vochtproblemen te voorkomen en de levensduur van de gevel te verlengen. Bij deze techniek wordt er een waterafstotende laag aangebracht op de gevel, waardoor water niet in de gevel kan trekken.

Dit proces is vooral belangrijk omdat vochtproblemen de structuur van de gevel kunnen aantasten en schade kunnen veroorzaken, zoals schimmelvorming en verzwakking van de constructie.

Een geïmpregneerde gevel is beter bestand tegen weerselementen zoals regen en vocht, en biedt tevens bescherming tegen vuil en mossen. Hierdoor blijft de gevel er langer schoon en verzorgd uitzien.

Het onderhouden van een geïmpregneerde gevel is eenvoudig. Regelmatige reiniging met milde schoonmaakmiddelen volstaat meestal om de beschermende laag in goede conditie te houden. Het is echter belangrijk om te weten dat de beschermende laag na verloop van tijd kan slijten, waardoor het impregneren van de gevel periodiek herhaald moet worden.

Een goed onderhouden gevel, voorzien van een waterafstotende laag, draagt bij aan een langere levensduur van het gebouw en minimaliseert de noodzaak voor dure reparaties in de toekomst. Daarnaast verhoogt het de esthetische waarde van de woning, wat vooral van belang is bij een eventuele verkoop.

Hydrofuge gevel

Nieuwe, waterdichte gevelbekleding

Als het gaat om het waterdicht maken van uw gevel, is het kiezen van nieuwe, waterdichte gevelbekleding een effectieve oplossing. Deze bekleding beschermt niet alleen uw gevel tegen vochtproblemen, maar zorgt ook voor een goede afvoer van regenwater, waardoor verdere schade aan de gevel wordt voorkomen.

Er zijn verschillende soorten waterdichte gevelbekleding beschikbaar die aan uw specifieke behoeften kunnen voldoen. Een populaire keuze is het gebruik van kunststof panelen. Deze panelen zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en hebben een uitstekende waterafstotende eigenschap. Daarnaast zijn er ook gevelstenen beschikbaar die zijn voorzien van een waterafstotende coating, waardoor ze bestand zijn tegen vocht.

Waterdichte gevelbekleding

Het kiezen van hoogwaardige materialen voor uw nieuwe gevelbekleding is essentieel voor een langdurige bescherming tegen vocht. Deze materialen zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de invloeden van regen en vocht, waardoor uw gevel goed beschermd blijft.

Met nieuwe, waterdichte gevelbekleding verhoogt u niet alleen de bescherming tegen vocht, maar ook de esthetische uitstraling van uw woning. U kunt kiezen uit verschillende kleuren en stijlen die perfect passen bij de architectuur van uw huis.

Zorg ervoor dat u de juiste materialen kiest en overweeg om een professional in te schakelen om de gevelbekleding op de juiste manier te installeren. Op deze manier kunt u genieten van een langdurige en effectieve bescherming tegen vochtproblemen.

Gevel injecteren

Gevel injecteren is een effectieve methode om de gevel waterdicht te maken en duurzame bescherming te bieden tegen vochtproblemen zoals doorslaand vocht of opstijgend vocht. Bij deze methode wordt een vochtwerende gel geïnjecteerd in de muren, waardoor de poriën en scheuren gevuld worden en vocht niet meer naar binnen kan dringen.

De vochtwerende gel zorgt voor een langdurige bescherming van de gevel en voorkomt dat het vocht zich verder kan verspreiden. Het is een efficiënte oplossing om vochtproblemen te verhelpen en te voorkomen, waardoor de levensduur van de gevel aanzienlijk verlengd wordt.

Het injecteren van de gevel met vochtwerende gel is een klus die het beste door een professional uitgevoerd kan worden. Deze vakman heeft de juiste kennis, ervaring en apparatuur om de klus op de juiste manier te klaren. Ook kan de vakman een inspectie uitvoeren om te bepalen of het injecteren van de gevel de meest geschikte oplossing is voor de vochtproblemen.

Gevel injecteren biedt duurzame bescherming tegen vochtproblemen en is een effectieve manier om de gevel waterdicht te maken.

Hoe werkt gevel injecteren?

Bij het injecteren van de gevel worden er kleine gaten geboord in de muren op strategische plaatsen. Hierdoor kan de vochtwerende gel direct in de gevel worden geïnjecteerd. De gel vult de poriën en scheuren in de muur en vormt een waterdichte barrière. Hierdoor kan vocht niet meer naar binnen dringen en blijft de gevel droog.

De vochtwerende gel heeft een snelle en efficiënte werking, waardoor de gevel na het injecteren vrijwel direct beschermd is tegen vocht. Bovendien kan deze methode toegepast worden op verschillende soorten muren, zoals bakstenen, beton en natuursteen.

Voordelen van gevel injecteren

 • Biedt duurzame bescherming tegen vochtproblemen
 • Voorkomt doorslaand vocht en opstijgend vocht
 • Verlengt de levensduur van de gevel
 • Efficiënte en snelle werking
 • Geschikt voor verschillende soorten muren

Het injecteren van de gevel met vochtwerende gel is een effectieve methode om vochtproblemen te verhelpen en te voorkomen. Het biedt duurzame bescherming en zorgt ervoor dat de gevel waterdicht blijft. Schakel altijd een professionele vakman in om deze klus op de juiste manier uit te voeren en de beste resultaten te krijgen.

Vochtwerende verf op buitenmuur

Vochtwerende verf op de buitenmuur is een effectieve manier om je gevel waterdicht te maken en te beschermen tegen regen en vocht. Het aanbrengen van geschikte verf die speciaal is ontwikkeld voor buitengebruik biedt een goede waterafstotendheid en zorgt voor langdurige bescherming.

Met vochtwerende verf kun je het risico op vochtproblemen, zoals schimmelvorming en structurele schade, aanzienlijk verminderen. De verf vormt een barrière tegen water, waardoor het niet in de buitenmuur kan doordringen.

Het schilderen van je buitenmuur met vochtwerende verf is een relatief eenvoudige en kosteneffectieve methode om je gevel waterdicht te maken. Het vereist echter wel de juiste voorbereiding en zorgvuldige uitvoering.

Stappen voor het aanbrengen van vochtwerende verf op de buitenmuur:

 1. Reinig de buitenmuur grondig om vuil, stof en losse verfresten te verwijderen. Gebruik hiervoor een hogedrukreiniger of een borstel en reinigingsmiddel.
 2. Herstel eventuele beschadigingen, scheuren of oneffenheden in de muur. Gebruik vulmiddel om de oppervlakte glad te maken en te egaliseren.
 3. Breng een primer aan op de buitenmuur om de hechting van de vochtwerende verf te verbeteren. Laat de primer goed drogen volgens de instructies van de fabrikant.
 4. Breng de vochtwerende verf aan op de gevel met een kwast, roller of spuit. Zorg voor een gelijkmatige en volledige dekking van de muur. Volg de instructies op het verfblik voor de droogtijd en het aantal aanbevolen lagen.
 5. Laat de vochtwerende verf volledig drogen voordat je de gevel blootstelt aan regen of vochtige omstandigheden.

Afhankelijk van de staat van je buitenmuur en de gewenste resultaten, kun je ervoor kiezen om de vochtwerende verf zelf aan te brengen of om een professionele schilder in te schakelen. Een vakman kan je adviseren over de juiste verf en technieken, en zorgen voor een professionele afwerking.

Let op: vochtwerende verf is niet geschikt voor gebruik op reeds vochtige muren of muren met ernstige vochtproblemen. Het is belangrijk om eerst de oorzaak van het vochtprobleem aan te pakken voordat je de muur gaat schilderen.

Vochtwerende verf op buitenmuur

Werkwijze en prijzen van elke methode

Elke methode voor het waterdicht maken van de gevel heeft zijn eigen werkwijze en bijbehorende prijzen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende methodes en hun gemiddelde prijzen:

Voegwerken

Werkwijze: Bij voegwerken worden de voegen tussen de stenen hersteld of vernieuwd om vochtinfiltratie te voorkomen.

Prijzen: Voegwerken kosten gemiddeld €10 per m².

Gevel impregneren of hydrofoberen

Werkwijze: Gevel impregneren of hydrofoberen houdt in dat er een waterafstotende laag wordt aangebracht op de gevel, waardoor deze waterdicht wordt.

Prijzen: Gevel impregneren kost gemiddeld tussen €8-€12 per m².

Nieuwe gevelbekleding

Werkwijze: Bij het plaatsen van nieuwe gevelbekleding wordt er gekozen voor waterdichte materialen die de gevel beschermen tegen vocht.

Prijzen: De kosten voor nieuwe gevelbekleding variëren tussen €40-€150 per m².

Gevel injecteren

Werkwijze: Bij gevel injecteren wordt er een vochtwerende gel geïnjecteerd in de muren om vochtproblemen te verhelpen.

Prijzen: De prijs voor gevel injecteren varieert gemiddeld tussen €100-€150 per lopende meter.

Vochtwerende verf op buitenmuur

Werkwijze: Door het aanbrengen van vochtwerende verf op de buitenmuur wordt deze waterdicht en beschermd tegen vocht.

Prijzen: Vochtwerende verf op buitenmuur is beschikbaar vanaf €20 per m².

Let op: De bovengenoemde prijzen zijn gemiddelden en kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de omvang van het project, de staat van de gevel, en de gekozen materialen. Het is altijd aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende vakmensen om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen.

Waarom een waterdichte gevel belangrijk is

Een waterdichte gevel is van cruciaal belang om vochtproblemen te voorkomen, de levensduur van de gevel te verlengen en de waarde van de woning te verhogen. Vochtproblemen in de gevel kunnen ernstige schade aan het huis veroorzaken, zoals schimmelvorming en structuurverzwakking. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen voor de bewoners en aanzienlijke kosten voor reparatie en herstel.

Een waterdichte gevel beschermt niet alleen tegen vocht, maar ook tegen andere vormen van schade en slijtage. Door de gevel waterdicht te maken, kan infiltratie van regenwater, vocht en vochtigheid worden voorkomen. Dit draagt bij aan een droge en gezonde leefomgeving in huis. Bovendien verbetert een waterdichte gevel de isolatie, waardoor energie-efficiëntie wordt bevorderd en de energiekosten worden verlaagd.

Niet alleen heeft een waterdichte gevel praktische voordelen, maar het verhoogt ook de waarde van de woning. Potentiële kopers zijn vaak op zoek naar woningen met weinig tot geen vochtproblemen, omdat dit hen beschermt tegen toekomstige problemen en reparatiekosten. Een waterdichte gevel geeft hen gemoedsrust en kan de verkoopwaarde van de woning verhogen.

Waterdichte gevel

Om al deze voordelen te ervaren, is het essentieel om de gevel waterdicht te maken met behulp van de juiste technieken en materialen. Het inschakelen van een professionele vakman is vaak de beste keuze, omdat zij de nodige expertise hebben om de juiste oplossing te bieden voor de specifieke situatie. Daarnaast kunnen zij zorgen voor een grondige voorbereiding, zoals het reinigen en herstellen van de gevel, om het beste resultaat te bereiken.

Kortom, een waterdichte gevel is niet alleen een investering in de bescherming en levensduur van je woning, maar het kan ook bijdragen aan een gezonde leefomgeving en de waarde van je woning verhogen.

Voordelen van een waterdichte gevel Voorkomen van vochtproblemen Verlengen levensduur van de gevel Verhogen waarde van de woning
Bescherming tegen schimmel en structuurverzwakking Preventie van infiltratie van regenwater en vocht Verbeterde isolatie en energie-efficiëntie Gemoedsrust voor potentiële kopers
Vermindering van kosten voor reparatie en herstel Verhoging van de verkoopwaarde van de woning

Conclusie en offertemogelijkheden

Het waterdicht maken van de gevel is essentieel om vochtproblemen te vermijden en de levensduur van de gevel te verlengen. Door het inschakelen van een professionele vakman en het treffen van de juiste voorbereidingen, kun je de beste resultaten behalen bij het waterdicht maken van je gevel.

Om te beginnen, is het raadzaam om een gespecialiseerde vakman in te schakelen. Deze vakman beschikt over de juiste kennis en ervaring om de waterdichting van je gevel op een professionele wijze uit te voeren. Dit zorgt voor een duurzame en kwalitatieve oplossing, waardoor je toekomstige problemen kunt voorkomen.

Daarnaast is een goede voorbereiding essentieel. Voordat de vakman aan de slag gaat, is het belangrijk om te bepalen welke methode het meest geschikt is voor jouw gevel. Daarnaast dien je de gevel goed te reinigen en eventuele reparaties uit te voeren voordat de waterdichting plaatsvindt. Door deze voorbereidingen te treffen, kan de vakman efficiënt te werk gaan en een optimaal resultaat leveren.

Wil je de waterdichting van je gevel laten uitvoeren? Dan zijn er verschillende offertemogelijkheden beschikbaar. Door offertes op te vragen bij meerdere vakmannen, kun je de prijzen vergelijken en de juiste vakman kiezen die het beste aansluit bij jouw wensen en budget. Zo kun je met vertrouwen de waterdichting van je gevel laten uitvoeren en genieten van een droge en duurzame woning.