Gevel Kaleien Voordelen: Ontdek de Pluspunten

Gevel kaleien is een populaire methode voor het renoveren van je gevel, en het biedt tal van voordelen. Niet alleen geeft het je huis een frisse uitstraling, maar het beschermt ook tegen weersinvloeden en is een duurzame keuze voor je woning. Door je gevel te kaleien creëer je een beschermende laag tegen vocht en zorg je ervoor dat kleine oneffenheden worden gecamoufleerd. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen om de look van je woning aan te passen. De kosten van het kaleien van een gevel variëren afhankelijk van of je het zelf doet of een professional inschakelt.

Gevel Kaleien: Prijs en Materialen

De prijs voor het kaleien van een gevel kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij moet je denken aan de grootte van de gevel en of je ervoor kiest om het zelf te doen of een professional in te huren. Als je besluit om zelf je gevel te kaleien, zijn er kosten verbonden aan het benodigde materiaal, zoals kalkpleister en verf.

Voor zelf kaleien kun je rekenen op een prijs van ongeveer tussen de 6 en 8 euro per vierkante meter, exclusief de materiaalkosten. Het is belangrijk om te weten dat deze prijsindicatie slechts een richtlijn is en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren.

Als je de hulp inschakelt van een professional, kunnen de kosten oplopen tot ongeveer 25-40 euro per vierkante meter, inclusief de materiaalkosten. Het voordeel van het inhuren van een professional is dat je kunt rekenen op vakmanschap en expertise, wat de kwaliteit van het eindresultaat ten goede komt.

Naast gevel kaleien zijn er ook andere methoden om je gevel te renoveren, zoals gevel schilderen, cementeren en crepi. Elk van deze methoden heeft zijn eigen prijsklasse en mogelijkheden. Het is altijd verstandig om verschillende opties te overwegen en advies in te winnen bij een professional, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Materialen voor Gevel Kaleien:

Voor het kaleien van een gevel zijn enkele essentiële materialen nodig:

 • Kalkpleister: Dit is het belangrijkste materiaal bij het kaleien van een gevel. Kalkpleister zorgt voor de typische uitstraling van kalei en biedt bescherming tegen vocht en andere weersomstandigheden.
 • Verf: Na het aanbrengen van de kalkpleister wordt de kalei afgewerkt met een speciale verf. Deze verf is bestand tegen UV-straling en zorgt ervoor dat de kleur van de kalei behouden blijft.
 • Overige benodigdheden: Denk hierbij aan gereedschap, zoals een troffel en een plakspaan, en eventueel een steiger of ladder om bij hogere delen van de gevel te komen.

Het is belangrijk om kwalitatief hoogwaardige materialen te gebruiken bij het kaleien van je gevel. Zo ben je verzekerd van een duurzaam resultaat en een goede bescherming van je gevel tegen invloeden van buitenaf.

gevel kaleien prijs

Met de juiste materialen en kostenindicatie in gedachten kun je nu een weloverwogen beslissing maken over het kaleien van je gevel. Vergeet niet om ook alternatieve methoden te overwegen en advies in te winnen bij een expert voordat je aan de slag gaat. Zo kun je genieten van de voordelen van een gevel die er weer als nieuw uitziet en beschermd is tegen vocht en weersinvloeden.

Voordelen van Gevel Kaleien

Het kaleien van je gevel brengt diverse voordelen met zich mee. Niet alleen zorgt het voor een fraaie uitstraling van je woning, maar het biedt ook praktische voordelen. Hieronder bespreken we enkele belangrijke voordelen van het kaleien van je gevel.

 1. Mooie uitstraling

  Het kaleien van je gevel resulteert in een mooie egale afwerking. Oneffenheden worden weggewerkt en je gevel krijgt een frisse en verzorgde uitstraling.

 2. Bescherming tegen vocht

  Kaleien biedt een extra beschermingslaag tegen vocht. Deze laag voorkomt dat vocht in de gevel dringt en helpt vochtproblemen zoals schimmelvorming te voorkomen.

 3. Duurzame keuze

  Kaleien is een duurzame keuze voor je gevelrenovatie. De gebruikte kalkpleister is milieuvriendelijk en gaat lang mee, waardoor je gevel voor een lange tijd beschermd blijft.

 4. Ademend karakter

  De kalkpleister die gebruikt wordt bij het kaleien van je gevel heeft een ademend karakter. Dit betekent dat je muren kunnen blijven ademen en vocht kan verdampen, waardoor schimmelvorming wordt voorkomen.

gevel kaleien voordelen

“Het kaleien van je gevel biedt zowel esthetische als technische voordelen.”

Samengevat, het kaleien van je gevel zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling, maar biedt ook bescherming tegen vocht, is een duurzame keuze en voorkomt schimmelvorming. Overweeg deze voordelen bij het maken van je keuze voor gevelrenovatie.”

Nadelen van Gevel Kaleien

Hoewel er veel voordelen zijn aan het kaleien van een gevel, zijn er ook enkele nadelen. Het is belangrijk om deze nadelen in overweging te nemen voordat je besluit om je gevel te kaleien. Hieronder worden enkele potentiële nadelen van gevel kaleien besproken:

 1. Verandering of vervaging van kleur: Na verloop van tijd kan de kleur van de kaleilaag veranderen of vervagen, vooral wanneer deze wordt blootgesteld aan zonlicht. Het is mogelijk dat de oorspronkelijke kleur niet behouden blijft, wat invloed kan hebben op de esthetische uitstraling van je gevel.

 2. Tijd en arbeidsintensief: Het aanbrengen van een kaleilaag kan tijdrovend zijn, vooral als je besluit om het zelf te doen. Je moet meerdere lagen aanbrengen en elke laag moet volledig opdrogen voordat je de volgende laag kunt aanbrengen. Dit proces kan enkele dagen tot weken in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van je gevel.

 3. Vereist expertise: Het aanbrengen van kalei vereist ervaring en kennis van de juiste technieken. Als je niet de juiste technieken toepast, kan de kaleilaag afbrokkelen of losraken. Het is belangrijk om te weten hoe je de kalei gelijkmatig en met de juiste dikte kunt aanbrengen om de gewenste resultaten te bereiken.

Naast deze specifieke nadelen is het ook belangrijk om de kosten van het kaleien van je gevel in overweging te nemen. De prijs kan variëren, afhankelijk van de grootte van de gevel en of je het zelf doet of een professional inhuurt. Het is raadzaam om een kosten-batenanalyse uit te voeren en de nadelen af te wegen tegen de voordelen voordat je een beslissing neemt.

gevel kaleien nadelen

Hoewel er enkele nadelen zijn aan gevel kaleien, kan het nog steeds een goede keuze zijn voor de renovatie van je gevel. Om de nadelen te minimaliseren, kun je overwegen om een professionele vakman in te schakelen met ervaring in gevelrenovatie. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de kalei correct wordt aangebracht en langdurige resultaten oplevert.

Conclusie

Het kaleien van je gevel biedt vele voordelen, zoals een nieuwe uitstraling en bescherming tegen vocht. Het geeft je woning een frisse en verzorgde uitstraling, terwijl het tegelijkertijd je gevel beschermt tegen schadelijke weersinvloeden. Daarnaast biedt het kaleien een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor gevelrenovatie.

Hoewel er enkele nadelen zijn, kunnen deze geminimaliseerd worden door een professional in te schakelen en de juiste technieken toe te passen. Het is belangrijk om bij het overwegen van gevelkaleien de kosten en mogelijkheden goed in kaart te brengen. Een professionele vakman kan je adviseren over de beste aanpak en materialen voor jouw specifieke gevel.

Naast gevelkaleien zijn er ook alternatieve opties, zoals gevel schilderen, cementeren en crepi. Het is verstandig om deze opties te overwegen voordat je een definitieve beslissing neemt. Door een specialist te raadplegen voor gedetailleerd advies en een nauwkeurige prijsopgave, kun je weloverwogen beslissen welke optie het beste bij jouw woning past.

Wil je jouw gevel kaleien? Neem dan contact op met een professionele gevelrenovatiespecialist voor gevel kaleien tips en een deskundige begeleiding tijdens het proces. Zo zorg je ervoor dat je gevel perfect wordt gerevitaliseerd en je langdurig kunt genieten van een prachtig uitziende woning.