Gevel cementeren: Bescherm uw woning efficiënt

Gevel cementeren is een effectieve manier om uw woning te renoveren en te beschermen tegen de invloeden van weer en wind. Met gevelbepleistering kunt u kleurverschillen en oneffenheden wegwerken, waardoor uw gevel er weer als nieuw uitziet. Bovendien biedt gevelcementatie weinig onderhoud en kan het kosten besparen ten opzichte van andere renovatieopties.

Gevelreparatie en gevelherstelling kunnen ook worden uitgevoerd tijdens het cementeren, waardoor u uw gevel volledig kunt vernieuwen. Wanneer u uw gevel laat cementeren, kunt u er ook voor kiezen om deze te laten impregneren, waardoor vocht geen kans krijgt om uw woning binnen te dringen.

De prijs van gevelcementeren kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de renovatiewerken en het soort afwerking dat u kiest. Het is raadzaam om een offerte aan te vragen bij een professionele gevelwerker om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen voor uw specifieke project.

Dus, wilt u uw gevel renoveren en beschermen tegen de elementen? Overweeg dan gevel cementeren en geniet van de esthetische en praktische voordelen die het biedt.

Waarom je gevel laten cementeren?

Het cementeren van een gevel heeft vele voordelen. Ten eerste vereist het weinig onderhoud, waardoor je kostbare tijd en geld bespaart op lange termijn. Daarnaast biedt gevel cementeren uitstekende bescherming tegen verschillende weersinvloeden, zoals regen, wind en vorst. Je kunt er dus op vertrouwen dat je gevel optimaal beschermd is tegen schade en slijtage.

Een ander groot voordeel van gevel cementeren is de mogelijkheid om kleurverschillen en kleine beschadigingen weg te werken. Met de juiste cementlaag kunnen oneffenheden en onregelmatigheden op de gevel worden gemaskeerd, waardoor de esthetiek van je woning wordt verbeterd.

Daarnaast is gevel cementeren een budgetvriendelijke optie. Het is een kostenefficiënte manier om je gevel te renoveren en een frisse uitstraling te geven. In vergelijking met andere gevelbehandelingen is cementeren vaak een meer betaalbare keuze zonder in te leveren op kwaliteit en duurzaamheid.

Al met al biedt het cementeren van je gevel vele voordelen, waaronder weinig onderhoud, uitstekende gevelbescherming, het wegwerken van kleurverschillen en kleine beschadigingen, kostenbesparing en een karakteristiek uitzicht voor je woning. Het is een budgetvriendelijke optie die efficiënt en duurzaam is.

gevel cementeren

Vergelijking van gevelbehandelingsopties

Gevelbehandeling Voordelen
Gevel cementeren
 • Weinig onderhoud
 • Bescherming tegen weersinvloeden
 • Wegwerken van kleurverschillen en kleine beschadigingen
 • Kostenbesparing
 • Karakteristiek uitzicht
Crepi
 • Esthetische uitstraling
 • Isolatie
 • Duurzaamheid
 • Verschillende kleurenopties
Sierpleister
 • Decoratieve afwerking
 • Flexibiliteit in textuur en kleur
 • Waterbestendigheid

Nadelen van gevel cementeren

Hoewel er veel voordelen zijn verbonden aan het cementeren van een gevel, zijn er helaas ook enkele nadelen om rekening mee te houden. Het is belangrijk om deze nadelen in overweging te nemen bij het nemen van een beslissing over het cementeren van uw gevel.

Risico op barsten en scheuren

Een van de potentiële nadelen van het cementeren van een gevel is het risico op barsten en scheuren, vooral in omgevingen met veel trillingen. Door factoren zoals bodembewegingen, temperatuurwisselingen en andere externe krachten kan het cement barsten of scheuren vertonen. Dit kan leiden tot esthetische problemen en zelfs structurele schade aan uw gevel. Het is daarom belangrijk om een professionele gevelwerker in te schakelen die de juiste technieken en materialen gebruikt om dit risico tot een minimum te beperken.

Beperkte afwerkingsopties

Een ander nadeel van gevel cementeren is de beperkte afwerkingsopties. Bij het cementeren van een gevel is het aanbrengen van texturen of specifieke afwerkingen beperkt in vergelijking met andere gevelbehandelingen, zoals crepi of sierpleister. Dit kan betekenen dat u beperkt bent in de keuze van het uiterlijk van uw gevel. Het is belangrijk om te overwegen of de beschikbare afwerkingsopties voldoen aan uw esthetische voorkeuren voordat u besluit om uw gevel te cementeren.

Ondanks deze nadelen blijft het cementeren van een gevel een populaire keuze vanwege de vele voordelen die het biedt. Het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen en advies in te winnen bij een professionele gevelwerker om de beste optie voor uw situatie te bepalen.

risico op barsten

Prijs gevel cementeren

Bij het cementeren van een gevel is het belangrijk om rekening te houden met de kosten. De gemiddelde prijs voor het cementeren van een gevel ligt tussen €30 en €40 per vierkante meter.

De uiteindelijke prijs kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 • Het materiaal van de gevel
 • De dikte van de deklaag
 • Eventuele reparatiekosten

Het is altijd raadzaam om meerdere offertes aan te vragen bij gespecialiseerde gevelwerkers om een goed beeld te krijgen van de kosten die gepaard gaan met het cementeren van uw gevel. Op die manier kunt u de verschillende prijzen vergelijken en een weloverwogen beslissing nemen.

“Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen bij gespecialiseerde gevelwerkers om een goed beeld te krijgen van de kosten.”

Hoewel de prijs een belangrijke factor is, is het ook belangrijk om de kwaliteit en ervaring van de gevelwerker in overweging te nemen. Het kiezen voor een goedkopere optie kan uiteindelijk leiden tot ongewenste resultaten en extra kosten op de lange termijn.

prijs gevel cementeren

Prijs gevel cementeren Gemiddelde kosten per vierkante meter
Lage prijs €30
Hoogste prijs €40

Werkwijze gevel cementeren: stappenplan

Het cementeren van een gevel vereist een specifieke werkwijze. Door de juiste stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw gevel op de juiste manier wordt gecementeerd. Hieronder vindt u een beknopt stappenplan dat u kunt volgen:

 1. Reinig de gevel: Voordat u begint met het cementeren van de gevel, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze grondig gereinigd is. Verwijder vuil, stof, algen en eventuele losse verfresten met behulp van water en een mild reinigingsmiddel.
 2. Herstel voegen indien nodig: Controleer de voegen van de gevel en herstel deze indien nodig. Beschadigde of verzwakte voegen kunnen leiden tot problemen zoals vocht infiltratie. Zorg ervoor dat de voegen in goede staat zijn voordat u verdergaat met het cementeren.
 3. Aanbrengen van twee lagen cementpleister: Breng eerst een grondlaag cementpleister aan op de gevel met behulp van een ruwe borstel. Zorg ervoor dat de hele gevel gelijkmatig bedekt is. Laat de grondlaag volledig drogen voordat u doorgaat naar de volgende stap.
 4. Aanbrengen van de eindlaag: Breng de eindlaag cementpleister aan op de gevel met behulp van een ruwe borstel. Zorg ervoor dat de eindlaag gelijkmatig en glad wordt aangebracht. Hiermee krijgt uw gevel de gewenste uitstraling.

Het is belangrijk om tijdens het cementeren van de gevel de onderkant van de muur te beschermen tegen vuil en vocht. Plaats een afdekking of beschermende doek om te voorkomen dat er cement op de grond valt of dat er vocht in de muur trekt.

Werkwijze gevel cementeren

Stap Werkwijze
1 Reinig de gevel met water en een mild reinigingsmiddel
2 Herstel eventuele beschadigde voegen
3 Breng een grondlaag cementpleister aan met een ruwe borstel
4 Laat de grondlaag drogen en breng de eindlaag cementpleister aan

Door deze stappen te volgen en de juiste technieken toe te passen, kunt u succesvol uw gevel cementeren en uw woning een vernieuwde uitstraling geven.

Uitvoeringen en kleuren gevel cementeren

Bij het cementeren van een gevel zijn er verschillende uitvoeringen en kleuren mogelijk. Hierdoor kunt u de uitstraling van uw woning volledig aanpassen aan uw persoonlijke smaak en voorkeuren.

Eén mogelijke uitvoering is het aanbrengen van een dunne deklaag, waardoor de oorspronkelijke stenen zichtbaar blijven. Dit geeft een natuurlijke en authentieke uitstraling aan uw gevel.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een dikkere deklaag, waardoor de gevel een egale en strakke uitstraling krijgt. Deze optie is ideaal als u oneffenheden wilt verbergen en uw gevel een moderne look wilt geven.

Wat betreft de kleuren van gevel cementeren, heeft u ook diverse mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om het cementmengsel zelf te kleuren, zodat u de gewenste kleur kunt bereiken. Dit geeft u de vrijheid om uw gevel aan te passen aan uw persoonlijke stijl en de architectuur van uw huis.

Het cementeren van een gevel biedt niet alleen veel mogelijkheden op het gebied van uitvoeringen en kleuren, maar het zorgt ook voor een dampopen structuur. Dit is belangrijk om vochtproblemen te voorkomen en uw gevel in optimale conditie te houden.

uitvoeringen en kleuren gevel cementeren

Met de verschillende uitvoeringen en kleuren van gevel cementeren kunt u uw woning een geheel nieuwe uitstraling geven. Het is een effectieve manier om zowel bescherming als esthetische waarde aan uw gevel toe te voegen.

Voordelen van cementeren boven crepi of sierpleister

Het cementeren van een gevel biedt diverse voordelen ten opzichte van crepi of sierpleister. Ten eerste zorgt het cementeren voor een sterkere en duurzamere gevel. Cement biedt een solide basis en kan beter bestand zijn tegen de tand des tijds. Het versterkt de structuur van de gevel en kan deze beter beschermen tegen externe invloeden zoals weer en wind.

Een ander voordeel van cementeren is de mogelijkheid om oneffenheden weg te werken. Met cement kan een geveloppervlak worden geëgaliseerd, waardoor kleine oneffenheden en kleurverschillen worden weggewerkt. Dit resulteert in een strakke, uniforme uitstraling voor uw gevel.

Daarnaast beschermt het cementeren van een gevel ook tegen vochtproblemen. Cement heeft een natuurlijke dampopen structuur, wat betekent dat het vocht kan doorlaten en afvoeren. Dit voorkomt de opbouw van vocht in de gevel, wat kan leiden tot schimmelvorming of andere watergerelateerde schade.

Een bijkomend voordeel van cementeren is dat het mogelijk is om de gevel in elke gewenste kleur over te schilderen. Nadat het cement is aangebracht en uitgehard, kan het worden geverfd in een kleur naar keuze. Dit biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om de gevel aan te passen aan uw persoonlijke smaak en de stijl van uw woning.

Al met al biedt het cementeren van een gevel vele voordelen, waaronder een sterkere en duurzamere gevel, het wegwerken van oneffenheden, bescherming tegen vochtproblemen en de mogelijkheid om de gevel over te schilderen in elke gewenste kleur.

Cementering voor waterdichtheid

Een waterdichte cementering kan gebruikt worden om uw gevel te beschermen tegen vocht en water. Dit is vooral belangrijk voor gevels die blootgesteld worden aan slagregen, doorslaand vocht of opstijgend vocht. Daarnaast kan een waterdichte cementering ook worden toegepast in vochtige kelders om lekkages en vochtproblemen te voorkomen.

Een goede waterdichte cementering zorgt voor een langdurige bescherming tegen vocht en water. Het vormt een barrière tussen de gevel en de buitenwereld, waardoor vocht niet kan binnendringen en schade kan veroorzaken. Dit helpt bij het behoud van de structurele integriteit van de gevel en voorkomt problemen zoals schimmel, rot en andere vochtgerelateerde schade.

Een waterdichte cementering kan worden toegepast op verschillende soorten gevels, zoals baksteen, beton en natuursteen. Het biedt een duurzame en effectieve oplossing voor het beschermen van uw gevel tegen vochtproblemen en het verlengt de levensduur van uw gevel.

Voordelen van waterdichte cementering

 • Bescherming tegen vocht en water
 • Voorkomt schimmel, rot en andere vochtgerelateerde schade
 • Verlengt de levensduur van de gevel
 • Aan te brengen op verschillende gevelmaterialen
 • Helpt bij het behoud van de structurele integriteit van de gevel

Een waterdichte cementering kan zowel bij nieuwbouw als bij renovatie toegepast worden. Het is een effectieve en duurzame oplossing voor het beschermen van uw gevel tegen vocht en water. Neem contact op met een gespecialiseerde gevelwerker voor meer informatie en advies op maat.

Afwerking van gecementeerde gevel

Een gecementeerde gevel kan op verschillende manieren afgewerkt worden, afhankelijk van de gewenste look en het gewenste effect. Hier zijn enkele opties voor de afwerking van een gecementeerde gevel:

Minerale pleister

Een populaire keuze voor de afwerking van een gecementeerde gevel is minerale pleister. Dit is een duurzame en ademende pleister die zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Minerale pleister is verkrijgbaar in verschillende texturen en kleuren, waardoor u uw gevel een unieke en aantrekkelijke uitstraling kunt geven.

Organische pleister

Een andere optie voor de afwerking van een gecementeerde gevel is organische pleister. Organische pleister is gemaakt van natuurlijke materialen zoals klei en kalk en zorgt voor een warme en authentieke uitstraling. Deze pleister is milieuvriendelijk en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

Schilderen van de gevel

Als u liever een kleurrijke gevel wilt, kunt u ervoor kiezen om de gecementeerde gevel te schilderen. Door te schilderen kunt u uw gevel een frisse en levendige uitstraling geven. Kies een kleur die past bij de stijl van uw woning en zorg ervoor dat u gebruikmaakt van verf die geschikt is voor buitengebruik.

De keuze voor de afwerking van een gecementeerde gevel hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de gewenste uitstraling van uw woning. Raadpleeg een professionele gevelwerker voor advies en om de mogelijkheden te bespreken.

Gevel cementeren: Advies en offertes op maat

Voor persoonlijk advies gevel cementeren en offertes gevel cementeren op maat voor het cementeren van uw gevel kunt u contact opnemen met een gespecialiseerde gevelwerker. Het invullen van een offerteformulier kan leiden tot gratis en vrijblijvende offertes, waarbij u kunt vergelijken en de beste specialist kunt kiezen voor uw gevelwerken.

Voordelen Offertes op maat ontvangen
Professioneel advies Gratis en vrijblijvend
Expertise van gespecialiseerde gevelwerkers Keuze uit verschillende specialisten
Precieze berekening van kosten Vergelijken van tarieven

Neem vandaag nog contact op met een gespecialiseerde gevelwerker en ontvang advies op maat en vrijblijvende offertes voor het cementeren van uw gevel. Kies de beste specialist voor uw gevelwerken en geniet van de voordelen van gevel cementeren.

Conclusie

Het cementeren van een gevel is een efficiënte en duurzame manier om uw woning te beschermen tegen weersinvloeden, kleurverschillen en kleine beschadigingen. Door uw gevel te cementeren, geniet u van vele voordelen. Zo vereist het weinig onderhoud, wat u tijd en geld bespaart op lange termijn. Daarnaast zorgt de cementering voor een karakteristiek uitzicht, waardoor uw woning een nieuwe uitstraling krijgt.

Natuurlijk zijn er enkele nadelen verbonden aan het cementeren van een gevel. Het risico op barsten moet in overweging genomen worden, vooral in omgevingen met veel trillingen. Daarnaast zijn de afwerkingsopties beperkt, waardoor u mogelijk niet alle texturen kunt realiseren die u wenst.

Ondanks deze nadelen is gevel cementeren over het algemeen een goede keuze om uw woning te renoveren en te beschermen. Voor persoonlijk advies en offertes op maat kunt u contact opnemen met een gespecialiseerde gevelwerker. Zij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuzes en zorgen voor een professionele uitvoering van de cementering van uw gevel. Neem vandaag nog contact op en geef uw woning een nieuwe, duurzame uitstraling.