Gevel beplating

Bij gevelplaten zullen veel mensen in eerste instantie denken aan platen voor bedrijfspanden en fabriekshallen. Dat is niet zo vreemd, want gevelplaten zien we inderdaad veel terug bij dit soort gebouwen. Maar het is ook helemaal geen gek idee om uw woning te voorzien van gevel beplating. Daar zijn namelijk verschillende goede redenen voor te bedenken. Lees er hier meer over.

Voordelen gevel beplating

Een van de belangrijkste voordelen van het plaatsen van gevelplaten op uw woning is de beschermende werking van de platen. Ze zorgen ervoor dat vocht niet uw woning kan binnendringen. Dit betekent minder onderhoud en toekomstige herstelwerkzaamheden aan uw woning. Een ander belangrijk voordeel is de isolerende werking van gevelplaten. Ze zorgen er in de koude maanden voor dat de warmte in huis goed wordt vastgehouden. Kortom, minder stookkosten voor u en ook het milieu heeft hier baat bij. Tot slot bieden gevelplaten u ook de ideale mogelijkheid om het uiterlijk van uw huis aan te passen. Gevelplaten kunnen uw huis een strakke, moderne ‘look’ geven.

Soorten gevel beplating

Er bestaan verschillende soorten gevel beplating. Een veelgebruikte materiaalsoort voor gevelplaten is aluminium. Aluminium heeft als voordeel dat het onderhoudsarm is, goed bestand is tegen weersomstandigheden en daarbij ook licht van gewicht is. Een andere soort gevel beplating die veel wordt gebruikt zijn metalen sandwichpanelen. Deze bieden een zeer goede isolatie vanwege de sandwichconstructie. Ook kunststof gevelpanelen zijn tegenwoordig zeer in trek. Ze zijn voorhanden in allerlei vormen, kleuren en maten. Ze hebben als groot voordeel dat u er na het plaatsen geen omkijken meer naar hebt.

Talloze mogelijkheden

Voor iedere soort gevel is er wel een goede oplossing te vinden voor het plaatsen van gevelplaten. Omdat de mogelijkheden talloos zijn, is het verstandig om u uitgebreid te laten informeren, zodat u zeker de juiste keuze maakt. U kunt bij het Gevel-bedrijf terecht voor het advies van echte specialisten op het gebied van gevel beplating. U kunt hier tevens direct gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.