Gevel bekleding

Een mooie gevel bekleding van hoge kwaliteit kan uw huis extra charme geven. De gevel is het eerste wat mensen zien als ze naar uw huis kijken, maar misschien nog belangrijker is dat uzelf iedere dag weer een fijn vertrouwd gevoel krijgt bij de aanblik van uw huis wanneer u na een lange dag weer thuiskomt. Bovendien biedt gevel bekleding van hoge kwaliteit uw huis veel bescherming tegen invloeden van buitenaf, ook dat is essentieel voor veel en duurzaam woongenot.

Gevel bekleding: ontwikkelingen en trends

De bekendste materiaalsoort voor gevel bekleding in Nederland is de baksteen. Baksteen saai? Dat hoeft helemaal niet, want er kan bijvoorbeeld gebruikgemaakt worden van bakstenen in verschillende kleuren, soorten en afmetingen. Ook zijn er allerlei patronen mogelijk. Een andere traditionele vorm van gevel bekleding is een houten gevel bekleding. Ook dit biedt u vele mogelijkheden, omdat er vele houtsoorten en kleuren beschikbaar zijn. Vooral de natuurlijke en warme uitstraling van hout spreekt veel mensen aan. Een nieuwe trend in gevel bekleding is kunststof, vanwege het voordeel dat het materiaal zeer onderhoudsvrij is. Bovendien is kunststof gevel bekleding verkrijgbaar in alle vormen en kleuren. Maar er zijn nog veel meer soorten gevel bekleding. Hieronder een overzicht:

  • Baksteen
  • Hout
  • Kunststof
  • Riet
  • RVS
  • Mozaïek
  • Keramiek

Neem contact met ons op voor informatie over alle mogelijkheden.

Belangrijke aandachtspunten gevel bekleding

Naast het esthetische aspect van gevel bekleding is bij het kiezen van de juiste gevel bekleding voor uw woning of eventueel uw bedrijfspand het ook onontbeerlijk om rekening te houden met aandachtspunten als de mate waarin de materiaalsoort bestand is tegen weersinvloeden, hoeveel onderhoud het materiaal vergt en de levensduur van het materiaal. Uiteraard speelt ook het kostenplaatje een belangrijke rol. Daarom raden we u aan om contact met ons op te nemen voor persoonlijk advies en prijsopgaven.